Αγγλία: Συνεχίστηκαν με αλλεπάλληλες 24ωρες απεργίες δύο κομβικής σημασίας εργατικοί αγώνες, ο αγώνας των 115.000 ταχυδρομικών και ο αγώνας των 50.000 σιδηροδρομικών. Έχουν ανακοινωθεί και οι νέες ημερομηνίες 24ωρων απεργιών για τον Νοέμβριο. Οι δύο κλάδοι παλεύουν για μισθολογικές αυξήσεις ενάντια στην πρωτοφανή ακρίβεια και για βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Επιπλέον, οι ταχυδρομικοί απαιτούν να ματαιωθεί κάθε σχέδιο για μαζικές απολύσεις. Στο μεταξύ, οι λιμενεργάτες του Λίβερπουλ ξεκίνησαν από τις 24 Οκτωβρίου απεργία δύο εβδομάδων, οι οδηγοί της εταιρείας GXO Logistics ξεκίνησαν 5ήμερη απεργία στις 31 Οκτωβρίου, ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του προσωπικού σε πολλά κολέγια και πανεπιστήμια, στις αστικές συγκοινωνίες ορισμένων πόλεων, στον τομέα της υγείας, σε πολλά εργοστάσια κ.α. Στη μάχη ετοιμάζονται να μπουν και οι 300.000 νοσηλευτές, μέλη του μεγαλύτερου συνδικάτου του χώρου, του RCN. Παράλληλα, από το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου ξεκίνησαν και μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις κατά της ακρίβειας.
Γαλλία: Συνεχίστηκε σχεδόν μέχρι το τέλος του μήνα η δυναμική απεργία στα διυλιστήρια της Total και της ExxonMobil, που είχε ξεκινήσει στις 28 Σεπτεμβρίου, με αίτημα να δοθούν αυξήσεις, την ώρα που τα κέρδη των εταιρειών έχουν εκτοξευθεί. Ολόκληρη η χώρα ουσιαστικά ξέμεινε από βενζίνη και άλλα πετρελαιοειδή. Στις 18 Οκτωβρίου οργανώθηκε πανεθνική ημέρα δράσης ενάντια στην ακρίβεια και για συμπαράσταση στους εργάτες των διυλιστηρίων. Οι ισχυρότερες εργατικές ομοσπονδίες απήργησαν και χιλιάδες εργαζόμενοι κατέβηκαν σε τουλάχιστον 200 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Από τις 12 Οκτωβρίου η κυβέρνηση άρχισε να στέλνει εντολές επίταξης στα διυλιστήρια, ενώ, σε μια λογική καρότου και μαστίγιου, υπουργοί ζήτησαν από τηνTotal να δώσει αυξήσεις. Τελικά, στα 4 από τα 6 διυλιστήρια που απεργούσαν, τα επιχειρησιακά σωματεία συμφώνησαν να κλείσουν την απεργία στις 20 Οκτωβρίου, με 7% αύξηση (διεκδικούσαν 10%). Ωστόσο, σε δύο διυλιστήρια η απεργία συνεχίστηκε.
Ουγγαρία: Από τις 5 Οκτωβρίου οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση Όρμπαν. Πέρα από τις απολύσεις, οι εκπαιδευτικοί είναι εξοργισμένοι για την αύξηση του ωραρίου τους, όπως επίσης και για τις δικαστικές αποφάσεις που βγάζουν παράνομες τις απεργίες τους. Οι μαθητές συμπαρίστανται στους δασκάλους τους με αποχές, ενώ και πολλοί γονείς συμμετέχουν στις διαδηλώσεις.
Από τη σύνταξη