3 Φεβρουαρίου: Παράσταση διαμαρτυρίας έγινε από εργαζόμενους στην Αθήνα στο υπουργείο Υγείας για τη λήψη μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας μέσα στην επιδημία.
● Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Λάρισα έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας απαιτώντας μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία για την επιδημία.
4 Φεβρουαρίου: Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των πανεπιστημίων συμμετείχαν με 3ωρες και 4ωρη στάση εργασίας αντίστοιχα στις πορείες που διοργάνωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα, ενάντια στο νομοσχέδιο-τερατούργημα της υπουργού Κεραμέως για την ανώτατη εκπαίδευση (αστυνομία στις σχολές, μείωση εισακτέων κ.λπ.). Η ίδια κινητοποίηση επαναλήφθηκε και την επόμενη εβδομάδα, στις 10 του μήνα.
8 Φεβρουαρίου: Οι εργαζόμενοι στην τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα έκαναν τρίωρη στάση εργασίας για τα δεδουλευμένα τους απ’ την εργολαβική εταιρεία στην οποία ανήκουν.
11 Φεβρουαρίου: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα έκαναν οι εργαζόμενοι στον χώρο των τεχνών για την ενίσχυσή τους, καθώς οι χώροι τέχνης παραμένουν κλειστοί εδώ και ένα χρόνο. Η ίδια κινητοποίηση επαναλήφθηκε στις 16/2 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λάρισα.
12 Φεβρουαρίου: Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό έκαναν συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ρόδο, Καβάλα για την ενίσχυσή τους εν μέσω επιδημίας και με τις περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου να είναι κλειστές. Επανέλαβαν την κινητοποίηση στην Αθήνα στις 19/2.
17 Φεβρουαρίου: Οι οικοδόμοι του εργοταξίου του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης έκαναν 3ωρη στάση εργασίας για τα δεδουλευμένα τους και για να πληρώνονται κανονικά.
● Σε απεργία διαρκείας
κατέβηκε το επιστημονικό και βοηθητικό
προσωπικό των δημόσιων δημοτικών σχολείων ειδικής αγωγής, διεκδικώντας
μέτρα προστασίας στον χώρο εργασίας. Μαζί τους κατέβηκαν σε κινητοποιήσεις με
δύο τρίωρες στάσεις εργασίας οι εκπαιδευτικοί των σχολείων (17/2 και 18/2).
Έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα στις 18/2, στα γραφεία της
περιφέρειας.
23 Φεβρουαρίου: Οι 100 περίπου καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας την ανανέωση των συμβάσεών τους. Επανέλαβαν την κινητοποίηση στις 25/2.
● Οι Έλληνες ναυτεργάτες κατέβηκαν σε τριήμερη απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που επιχειρεί να καταργήσει εντελώς τις εγχώριες συμβάσεις εργασίας σε ποντοπόρα και ακτοπλοϊκά πλοία, όπου αυτές υπάρχουν, να μειώσει τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων και να πετάξει εν τέλει και τους εναπομείναντες Έλληνες ναυτικούς απ’ τα βαπόρια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας υπήρχαν περιφρουρήσεις στους καταπέλτες των καραβιών, ενώ έγινε συγκέντρωση στον Πειραιά την τρίτη ημέρα της απεργίας.
● Οι νοσοκομειακοί
γιατροί κατέβηκαν
σε 24ωρη πανελλαδική απεργία ζητώντας μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων
νοσοκομείων εν μέσω της συνεχιζόμενης επιδημίας. Μαζί τους κατέβηκαν σε εξάωρη
στάση εργασίας όλοι οι εργαζόμενοι στα
δημόσια νοσοκομεία. Έγιναν συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας και
στην Αθήνα έγινε πορεία στο υπουργείο Υγείας.
26 Φεβρουαρίου: Οι εργαζόμενοι στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία FIRST DATA στην Αθήνα έκαναν τρίωρη στάση εργασίας ενάντια στις απολύσεις στις οποίες σχεδιάζει να προχωρήσει η εργοδοσία.
Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα προχώρησαν σε απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης-χειραγώγησης που επιβάλλει το Υπουργείο Παιδείας. Η απεργία-αποχή έχει συμμετοχή που αγγίζει το 95%.
Σ. Κρόκος