Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Μια μεγάλη νίκη για τον αγώνα των καθαριστριών

Μετά από επτά μήνες ηρωϊκών και ανυποχώρητων αγώνων, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών πέτυχαν μια μεγάλη νίκη: Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αποτελούμενο από τον θαρραλέο δικαστή Γεώργιο Κυριακό, έκρινε άκυρες τις διαθεσιμότητες των 397 από τις 465 καθαρίστριες.
Η νίκη αυτή ανήκει πάνω απ’ όλα στις ίδιες τις καθαρίστριες, που δεν σταμάτησαν ούτε μια μέρα τις κινητοποιήσεις τους, έχοντας στήσει αντίσκηνα έξω από το υπουργείο, καταδιώκοντας και αποδοκιμάζοντας ακατάπαυστα τον υπουργό και την τρόικα, συγκρουόμενες με τα ΜΑΤ και δίνοντας γενικά όλο αυτό το διάστημα μαθήματα υψηλού φρονήματος σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Επιπλέον, η νίκη οφείλεται στη γενικότερη κοινωνική πίεση που δέχεται και η ίδια η αστική δικαιοσύνη, λόγω της ευρύτατης καταστροφής που έχουν προκαλέσει τα μνημόνια. Όπως σωστά δήλωσαν αμέσως και οι ίδιες οι καθαρίστριες, ο αγώνας τους δεν σταματάει εδώ. Πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να επαναπροσληφθούν όλες.
Μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι η απόφαση αυτή, που με το σκεπτικό της αμφισβητεί ολόκληρο το οικοδόμημα των διαθεσιμοτήτων, εκδόθηκε παραμονή των εκλογών, αποδεικνύοντας με τον πιο κραυγαλέο τρόπο ότι το μνημονιακό καθεστώς χάνει ένα ένα τα ερείσματά του.
Εμείς καλούμε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, με την ψήφο του στις 18 και στις 25 Μαΐου να ρίξει την κυβέρνηση και, μιμούμενος το παράδειγμα των καθαριστριών, να διεκδικήσει αποφασιστικά όλα όσα του στέρησαν τα τελευταία χρόνια. Ζήτω ο ηρωϊκός αγώνας των καθαριστριών! Ζήτω ο αγώνας του ελληνικού λαού!


Η Συντακτική Επιτροπή της Σοσιαλιστικής Προοπτικής