Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Εργαζόμενοι στο δημόσιο. Ο αγώνας συνεχίζεται αποφασιστικά!

Εργαζόμενοι στο δημόσιο
Ο αγώνας συνεχίζεται
αποφασιστικά

Ο αγώνας ύπαρξης των εργαζομένων στο δημόσιο, ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και των κοινωνικών υπηρεσιών, ο αγώνας ακόμα και για το δικαίωμα στην απεργία, συνεχίζεται δυναμικά. Παρά την πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (18/9) να κηρυχτεί η απεργία-αποχή (από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης) της ΑΔΕΔΥ παράνομη και καταχρηστική, όπως είχε ζητήσει από τα δικαστήρια η άθλια κυβερνητική συμμορία, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο παραμένουν όρθιοι, ενωμένοι και αποφασιστικοί. Με νέες αποφάσεις, αυτή τη φορά των διαφόρων Ομοσπονδιών (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΕΛΣΤΑΤ, ΠΟΣΥΠ, ΟΑΕΔ κ.ά.), η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση-σφαγείο συνεχίζεται με καθολική συμμετοχή.
Ο επαίσχυντος νόμος του Μητσοτάκη, που προβλέπει την ποσόστωση στην αξιολόγηση με αποτέλεσμα ένα 15% κάθε υπηρεσίας να χαρακτηριστεί υποχρεωτικά «άχρηστο» και να οδηγηθεί προς τη διαθεσιμότητα-απόλυση ή τη μισθολογική περικοπή, ενώ έχει ψηφιστεί από τον Μάρτιο του 2014, παραμένει ακόμα ανενεργός κάτω από τη μαχητική αντίσταση των εργαζομένων εδώ και έξι μήνες! Την ίδια στιγμή, οι προσπάθειες του υπουργού για επανέλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου, δηλαδή να «ανακαλυφθούν» εργαζόμενοι για απόλυση, καθώς και για εκχώρηση αρμοδιοτήτων του δημοσίου σε ιδιώτες, έχουν πέσει στο κενό. Οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν πιάνουν τίποτε μπροστά στην ενότητα και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο για να… σωθούν οι τράπεζες και για να βγουν… τα νούμερα του μνημονίου τους έχει αποτύχει!
Αυτό το κύμα απειθαρχίας που έχει κατακλύσει όλο το δημόσιο τομέα, αυτή η δυναμική και δίκαιη μάχη αποτελεί πλέον παρακαταθήκη και παράδειγμα αγώνα για όλους τους εργαζόμενους!

Η αξιολόγηση-σφαγείο δεν θα περάσει!
Οι εργαζόμενοι θα είναι οι νικητές!


Η Σύνταξη της Σοσιαλιστικής Προοπτικής