Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Τρία κεφάλαια από το βιβλίο "Η γένεση του Κεφαλαίου" του Καρόλου Μαρξ (Ένθετο της Σοσιαλιστικής Προοπτικής Νοεμβρίου 2013)

Στην Σοσιαλιστική Προοπτική Νοεμβρίου 2013 (τεύχος 294) θα βρείτε το ένθετο Νο 151 με τρία επίκαιρα κεφάλαια από το βιβλίο "Η γένεση του Κεφαλαίου" του Κ. Μαρξ. Τα κεφάλαια αυτά είναι:


  • Το μυστικό της πρωταρχικής συσσώρευσης
  • Γένεση των βιομηχάνων καπιταλιστών
  • Η ιστορική τάση της καπιταλιστικής συσσώρευσης


Το εκπληκτικό αυτό έργο του Μαρξ, που αποτελεί μέρος του 1ου τόμου του "Κεφαλαίου", αλλά έχει εκδοθεί και ως αυτόνομο έργο, έχει μια μοναδική επικαιρότητα: Εξηγώντας τις βάρβαρες και αιματηρές μεθόδους με τις οποίες πραγματοποιήθηκε στην αυγή της νεότερης ιστορίας η πρωαρχική συσσώρευση του κεφαλαίου, παραπέμπει στις παρόμοιες μεθόδους που χρησιμοποιεί ο σημερινός καπιταλισμός της παρακμής για να παρατείνει την ιστορικά καταδικασμένη ύπαρξή του εις βάρος της εργατικής τάξης. Ειδικά τα κομμάτια που αναφέρονται στην απαλλοτρίωση των μικρών ατομικών περιουσιών, στην αξιοποίηση του δημόσιου χρέους για την φτωχοποίηση των εργαζομένων, στη δημιουργία από το μηδέν του τεράστιου παρασιτικού πλούτου, πραγματικά δίνουν απαντήσεις για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα του σήμερα!

Δείτε το ένθετο σε μορφή PDF

Ένθετο Νο 151 - Τρία κεφάλαια από τη "Γένεση του Κεφαλαίου" του Κ. Μαρξ