Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τσίπρας «ξεπλένει» τους Ουκρανούς φασίστες

Αυτή είναι η πραγματικότητα του καθεστώτος της Ουκρανίας
το οποίο χαίρει της αναγνώρισης όλης της 
«δημοκρατικής» Ευρώπης
Στα μέσα Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με σημαίνοντα στελέχη της κυβέρνησής του (Κοτζιάς κ.λπ.), πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ουκρανία, όπου κυβερνάει ένα μισο-φασιστικό καθεστώς. Για να αντιληφθεί κανείς το αίσχος αυτής της πράξης της ελληνικής κυβέρνησης, που αυτοπροσδιορίζεται και ως «αριστερή», θα πρέπει να θυμίσουμε τα εξής: 
- Το σημερινό καθεστώς της Ουκρανίας επιβλήθηκε με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, κατά τη διάρκεια των γεγονότων της πλατείας Μαϊντάν τον χειμώνα του 2014, στα οποία γεγονότα πρωταγωνίστησαν φασιστικά στοιχεία. Οι νεοναζί αυτοί, για να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό, έφτασαν μέχρι του σημείου να κάψουν ζωντανούς 42 ανθρώπους μέσα στο κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό!
- Είναι ένα καθεστώς το οποίο απαγορεύει με βαριές ποινές κάθε αναφορά, ακόμα και έμμεση, στον κομμουνισμό, στην ΕΣΣΔ και στο σοβιετικό παρελθόν της χώρας. Απαγορεύει, επίσης, κάθε άλλη εθνική έκφραση πέρα από τον ουκρανικό εθνικισμό, όταν πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι Ρώσοι και διάφορες μειονότητες, μεταξύ των οποίων και Έλληνες.
- Είναι ένα καθεστώς το οποίο τιμά αλλά και βασίζεται ιδεολογικά στους Ουκρανούς φασίστες (Stepan Bandera), στους χασάπηδες συνεργάτες των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! Στηρίζεται δε σήμερα σε ακροδεξιές συμμορίες που τρομοκρατούν όποιον δεν δέχεται τις αρχές αυτού του καθεστώτος. Και φυσικά είναι και ακραία αντεργατικό, κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που η αντιδραστική Ε.Ε. το υποστηρίζει.
 - Τέλος, είναι ένα καθεστώς που δολοφονεί αμάχους, καταστρέφει εργοστάσια, σχολεία και νοσοκομεία στην Ανατολική Ουκρανία (Ντονμπάς), καθώς εκεί έχουν αποσχιστεί οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, γιατί αν έμεναν υπό αυτό το καθεστώς, ο κυρίαρχα ρωσικός πληθυσμός τους θα υφίστατο γενοκτονία.
Ντροπή και αίσχος για την –υποτίθεται– ελληνική «αριστερή» κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της, που νομιμοποιούν με την παρουσία τους και στηρίζουν το εγκληματικό αυτό καθεστώς της Ουκρανίας. Ντροπή και αίσχος να ζητούν «δημοκρατική» αντιμετώπιση από τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης και την ίδια στιγμή να συναγελάζονται και να σφίγγουν το χέρι των δημίων των λαών της Ουκρανίας. Η ηθική κατάπτωση της κυβέρνησης Τσίπρα φαίνεται ότι δεν έχει πάτο.


Μ. Σάκος