Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες

Όλη η μαύρη αντίδραση και ο Τύπος της έχουν πέσει πάνω στους ναυτεργάτες και ζητάνε την επιστράτευσή τους. Από αυτό και μόνο φαίνεται ότι οι ναυτεργάτες έχουν δίκιο.
Σε εξέλιξη βρισκόταν τις ημέρες που τυπωνόταν η εφημερίδα μας η απεργία των ναυτεργατών. Το μεγάλο μέτωπο της απεργίας βρίσκεται φυσικά στην ακτοπλοΐα, όπου παραμένουν οι Έλληνες ναυτεργάτες. Ήδη στους ναυτεργάτες ασκούνται εκβιασμοί μέσω επιθέσεων των αγροτών της Κρήτης, ενώ ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας απειλεί έμμεσα αλλά σαφέστατα για επιστράτευση. Απόπειρες να σπάσει η απεργία γίνονται σε γραμμές των
περιφερειακών λιμανιών (Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Νάξος). Οι ναυτεργάτες πρέπει να σταθούν όρθιοι. Η ελληνική εργατική τάξη είναι σύσσωμη στο πλευρό τους. Η εξοντωτική αύξηση της φορολογίας σε 45% δεν είναι παρά η αφορμή της απεργίας. Η ρίζα της σύγκρουσης είναι το αν θα παραμείνουν οι Έλληνες ναυτεργάτες στον μοναδικό τομέα που έχουν ακόμα μαζική παρουσία, στην ακτοπλοϊα, και δεν θα αντικατασταθούν από φθηνούς τριτοκοσμικούς, όπως στην ποντοπόρα ναυτιλία.
Η κυβέρνηση δείχνει όλο και πιο πολύ το αντεργατικό της πρόσωπο. Με τις ίδιες τακτικές που ακολουθούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις (συκοφάντηση απεργών, ενεργοποίηση θιγόμενων από την απεργία στρωμάτων κ.λπ.) και το σιγοντάρισμα του ελεγχόμενου απ’ τους καπιταλιστές αστικού Τύπου επιχειρεί το σπάσιμο της απεργίας. Οι εκβιασμοί δεν πρέπει να περάσουν. Οι ναυτεργάτες, ό,τι και να γίνει, θα δώσουν τη μάχη της επιβίωσής τους μέχρι το τέλος και θα νικήσουν.


Σ.Κ.