Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Οριστική συγκάλυψη της ληστείας του Χρηματιστηρίου

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη απάλλαξε τελεσίδικα όλους -και τους 42!- κατηγορουμένους για το φοβερό σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου (1999). Στους 42 περιλαμβάνονται μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας μεγαλοαστικής τάξης, εφοπλιστές, κατασκευαστές, μεγαλοχρηματιστές κτλ. Κι όλα αυτά ενώ είχαν έρθει στη δημοσιότητα αδιάσειστα στοιχεία για την ενοχή των εμπλεκομένων.


Θυμίζουμε ότι πριν από 14 χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχασαν τις οικονομίες μιας ζωής, τις οποίες είχαν παρακινηθεί ευθέως από την τότε κυβέρνηση Σημίτη να "παίξουν" στο χρηματιστήριο. Με τη μέθοδο της χειραγώγησης των τιμών και του εγκλωβισμού των αδαών "επενδυτών" σε μετοχές-"φούσκες", η ντόπια παρασιτική-τυχοδιωκτική μεγαλοαστική τάξη λήστεψε δισεκατομμύρια ευρώ από τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα (στα οποία ανήκε η πλειοψηφία των "επενδυτών" εκείνης της περιόδου). Για αυτή την πρωτοφανή στα ιστορικά χρονικά ληστεία όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε κανείς, αλλά το ίδιο το Μνημόνιο αποτελεί ουσιαστικά συνέχιση και κορύφωση της εν ψυχρώ ληστείας του εργαζόμενου ελληνικού λαού από το παρασιτικό μεγάλο κεφάλαιο. Όσο για την αστική δικαιοσύνη, δεν είχαμε αυταπάτες· και σε αυτή την περίπτωση έπαιξε τον γνωστό της ρόλο, δηλαδή το να κάνει πλάτες στους καπιταλιστές.
Για εμάς τους φτωχούς, εργαζόμενους και ανέργους, ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι εκείνος της οργανωμένης αντίστασης, για να διασώσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας από αυτούς τους γκάνγκστερ.

17/12/2013
Η Συντακτική Επιτροπή της Σοσιαλιστικής Προοπτικής