Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Συγκοινωνούντα δοχεία Μώραλης και Χρυσή Αυγή στον Πειραιά

Εδώ και χρόνια υπενθυμίζουμε διαρκώς μέσα από τις στήλες της εφημερίδας μας ότι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της Χούντας (1967-1974) ήταν το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο. Στο τελευταίο μας φύλλο (Νο 300, Μαΐου 2014), που κυκλοφόρησε πριν από τις εκλογές, αναφερόμενοι στο συνδυασμό Μώραλη, γράφαμε (σελ. 8) ότι «η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να είναι έξω από την ιστορία, αφού είναι γνωστές οι σχέσεις της με τα μαφιόζικα εφοπλιστικά κεφάλαια και τους ιδιωτικούς στρατούς  των οπαδών».
Τα γεγονότα μας επιβεβαίωσαν πλήρως. Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας μας και πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών, άρχισε να διαρρέει στην πόλη του Πειραιά η γραμμή της Χρυσής Αυγής: «Στον δεύτερο γύρο ψηφίζουμε Μώραλη». Συγχρόνως άρχισε να μαθαίνεται ότι ήδη από τον πρώτο γύρο άνθρωποι που επρόκειτο να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή στην περιφέρεια θα ψήφιζαν Μώραλη στο δήμο. Και –ω του θαύματος– τελικά ο επίσημος υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για το δήμο, Κούζηλος, συγκέντρωσε το αναιμικό ποσοστό του 5,7%, τη στιγμή που το ίδιο κόμμα στην κάλπη της περιφέρειας συγκέντρωσε στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά 12%.
Αποδεικνύονται λοιπόν πέραν πάσης αμφιβολίας οι σχέσεις μεταξύ του συγκεκριμένου εφοπλιστικού δημοτικού συνδυασμού και του συγκεκριμένου φασιστικού κόμματος. Εδώ μάλιστα αξίζει να σημειώσουμε ότι στην υπηρεσία του εφοπλιστικού αυτού ψηφοδελτίου έχουν μπει οι μηχανισμοί όχι μόνο της Χρυσής Αυγής αλλά και του ΠΑΣΟΚ (που δεν είχε επίσημο δικό του υποψήφιο) και μέρους της Νέας Δημοκρατίας.
Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με ένα πολύ επικίνδυνο πολιτικό πείραμα, μπροστά στο οποίο η έννοια «μπερλουσκονισμός» θα μοιάζει με αθώο αστείο. Οι εφοπλιστές, εκμεταλλευόμενοι την κατάπτωση του παλιού αστικού πολιτικού προσωπικού, επιχειρούν απόβαση στην πολιτική, σε αγαστή συνεργασία με τους φασίστες, για να επιβάλουν μέσω των εκλογών μια νέα Χούντα. Ο λαός του Πειραιά πρέπει λοιπόν να καταλάβει τον κίνδυνο και να οδηγήσει το πείραμα σε αποτυχία, γυρνώντας την πλάτη στην υποψηφιότητα Μώραλη.


Η Συντακτική Επιτροπή της Σοσιαλιστικής Προοπτικής