Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2022


 1 Ιουνίου: 24ωρη απεργία έγινε από τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) καθώς εργοδοσία και κυβέρνηση ζητάνε πίσω από τους εργαζόμενους δεδουλευμένα που τους καταβλήθηκαν αναδρομικά. Στις 9 του μήνα οι εργαζόμενοι κατέβηκαν σε 4ωρη στάση εργασίας. 

2 Ιουνίου: Κινητοποίηση έγινε από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκηςγια προσλήψεις προσωπικού.

● 3ωρες στάσεις εργασίας για δύο ημέρες έκαναν οι εργάτες της οινοποιίας «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκηενάντια στις απολύσεις πέντε συναδέλφων τους. Συνέχισαν τον αγώνα τους με νέες 3ωρες στάσεις εργασίας στις 10–13 και 14 του μήνα.

● Οι εργάτες του εργοστασίου τροφίμων «HQF ΜΙΜΙΚΟΣ» στην Εύβοια έκαναν 2ωρη στάση εργασίας για τη συλλογική σύμβαση εργασίας τους.

 

6 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας έκαναν κινητοποίηση για τις ελλείψεις στο ακτινολογικό τμήμα.

 

8 Ιουνίου: Οι μεταλλεργάτες του ναυπηγείων «Σπανόπουλου» σε Πέραμα και Σαλαμίνα έκαναν 24ωρη απεργία για τη συλλογική σύμβαση εργασίας τους.

 

9 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι της Κέρκυρας κατέβηκαν σε τρίωρη στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την αλματώδη ακρίβεια στα καταναλωτικά είδη στο νησί.

● Με τρίωρη στάση εργασίας και πορεία στα γραφεία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ οι εργατοτεχνίτες του εργοταξίου του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη απαίτησαν τα δεδουλευμένα τους και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

 

10 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών έκαναν κινητοποίηση για την έλλειψη γιατρών.

 

14 Ιουνίου: Οι μεταλλεργάτες της ΛΑΡΚΟ (Λάρυμνα Φθιώτιδας) κατέβηκαν σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα καθώς η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή τροπολογία που κλείνει άμεσα το εργοστάσιο. Επανέλαβαν την ίδια κινητοποίηση στις 17 του μήνα.

 

15 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και τουρισμό έκαναν 24ωρη απεργία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη συλλογική σύμβαση εργασίας τους.

 

16 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία μεταφορών «ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ» στον Ασπρόπυργο Αττικής έκαναν 5ωρη στάση εργασίας για την απόλυση συναδέλφου τους.

● Οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί έκαναν κινητοποίηση για την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ίδρυμα λόγω της πολιτικής των περικοπών από την κυβέρνηση.

 

● Οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα «Η Μητέρα και Παιδουπόλεις» έκαναν 4ωρη στάση εργασίας ενάντια στην υποβάθμιση των δομών του με ευθύνη της κυβέρνησης.

 

17 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία διανομής φαγητού efood έκαναν 4ωρη στάση εργασίας και μοτοπορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη συλλογική σύμβαση εργασίας τους. Στις 24 του μήνα συνέχισαν με 24ωρη απεργία και μοτοπορείες στα υπουργεία Εργασίας και Μακεδονίας-Θράκης αντίστοιχα. Έγιναν κινητοποιήσεις και σε Πάτρα και Χανιά.

● Οι οικοδόμοι της Λευκάδας, με παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού, ματαίωσαν την απαγόρευση των οικοδομικών εργασιών κατά τους τρεις θερινούς μήνες, που είχε προωθηθεί κατά παραγγελία των ξενοδόχων.

 

21 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι σε Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς έκαναν 24ωρη απεργία ενάντια στις περικοπές προσωπικού και το κλείσιμο καταστημάτων από την εργοδοσία.

 

22 Ιουνίου: Οι νοσοκομειακοί γιατροί κατέβηκαν σε 8ωρη στάση εργασίας στην Αττική και 24ωρη απεργία στην υπόλοιπη χώρα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που συρρικνώνει και ιδιωτικοποιεί περαιτέρω τη δημόσια υγεία. Έγιναν πορείες σε όλη τη χώρα.

● Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Grand Glyfada» στην Κέρκυρα έκαναν 24ωρη απεργία για την άμεση πρόσληψη προσωπικού και την τήρηση των ωραρίων και των ρεπό.

● Οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς έκαναν τρίωρη στάση εργασίας ενάντια στην απόλυση επτά συμβασιούχων ειδικευόμενων γιατρών. Επανέλαβαν την κινητοποίηση στις 29 του μήνα.

● Οι εργαζόμενοι στο φάρμακο (βιομηχανίες και αποθήκες) έκαναν 24ωρη απεργία για τη συλλογική σύμβαση εργασίας τους. Έγινε συγκέντρωση στα γραφεία των φαρμακοβιομηχάνων.

 

24 Ιουνίου: Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής κατέβηκαν σε 24ωρη απεργία για τη συλλογική σύμβαση εργασίας τους και για προσλήψεις. Έγινε συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» στην Αθήνα.

 

25 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα «PRAKTIKER» σε όλη τη χώρα κατέβηκαν σε 24ωρη απεργία ενάντια στις συνεχείς απολύσεις στις οποίες προβαίνει τελευταία η εργοδοσία.

 

27 Ιουνίου: Δίωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια έκαναν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Colgate-Palmolive» στον Πειραιά για αυξήσεις στους μισθούς και ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας τους.

 

28 Ιουνίου: Δίωρη στάση εργασίας έγινε από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα ενάντια στην απόλυση του συμβασιούχου ειδικευόμενου γιατρού (και συνδικαλιστή) Ν. Σκούφογλου.

 

29 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία «Crowne Plaza» και «Stratos Vasilikos» στην Αθήνα κατέβηκαν σε 24ωρη απεργία για τα δεδουλευμένα τους.

● Οι οδηγοί των τροχοφόρων μέσων συγκοινωνίας (τρόλλεϋ-λεωφορεία) του Λεκανοπεδίου έκαναν 24ωρη απεργία ενάντια στην παράταση της ανάθεσης συγκοινωνιακών γραμμών στα ιδιωτικά ΚΤΕΛ που ψήφισε η κυβέρνηση.

 

30 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες τροφίμων έκαναν 24ωρη απεργία για τη συλλογική σύμβαση εργασίας τους.

● Οι εργαζόμενοι στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία «Vodafone-360 Connect» έκαναν 4ωρη στάση εργασίας για την υπογραφή ενιαίας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

 

Σ. Κρόκος