Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Λιμάνι Πειραιά: Κλιμάκωση του αγώνα τώρα!

Στην προηγούμενη εφημερίδα μας γράφαμε ότι: η εμπλοκή των Λιπασμάτων Δραπετσώνας
Ο αγώνας στο λιμάνι ξεκίνησε. Από την 
αποφασιστικότητά του θα 
κριθεί και η έκβασή του.
και της παράκτιας ζώνης στο ξεπούλημα του λιμανιού είναι επικοινωνιακό «τρικ» της κυβέρνησης και των μηχανισμών της στον Πειραιά, με στόχο την όσο πιο ανώδυνη αποδοχή του ξεπουλήματος. Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν. Λίγο μετά, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσαν «πανηγυρικά» την εξαίρεση των στρεμμάτων των Λιπασμάτων και των τμημάτων της παράκτιας ζώνης που ανήκουν στον ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένος Πειραιά) από τη σύμβαση παραχώρησης. Έτσι, πρέπει να μείνουμε όλοι «ευχαριστημένοι», γιατί αυτό μπόρεσε να καταφέρει η κυβέρνηση... Όσο για τη σύμβαση παραχώρησης, αυτή εμπεριέχεται στη συμφωνία με τους δανειστές και είναι «αναπότρεπτη».


Πρόκειται για άθλια τερτίπια! Οι Κινέζοι σταλινοϊμπεριαλιστές της COSCO, οι πραγματικοί επίδοξοι αγοραστές του λιμανιού, ενδιαφέρονται για το υπόλοιπο εμπορικό και το επιβατικό λιμάνι, όπου είναι και τα άμεσα κέρδη, και όχι για το χωράφι των Λιπασμάτων και τα αρχαία στο Καστράκι της Δραπετσώνας. Το ξεπούλημα έχει αποφασιστεί ήδη από την περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τα ταξίδια Τσίπρα στην Κίνα. Και βέβαια, το όλο θέμα δεν έχει καμιά σχέση με τις συμφωνίες που έχουν γίνει με τους δανειστές, όπως ισχυρίζονται κυβερνητικοί κύκλοι. Η απλή αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του έχουν υποταχτεί πλήρως σε όλη τη γραμμή της πολιτικής της αστικής τάξης.

Τα φτηνά κόλπα της κυβέρνησης δεν μπορούν να ξεγελάσουν το λαό και τους εργαζόμενους. Η αντίσταση έχει ήδη ξεκινήσει. Οι λιμενεργάτες άρχισαν τις πρώτες απεργίες, ενώ αναπτύσσεται το ευρύτερο κίνημα συμπαράστασης στην περιοχή. Ο στόχος πρέπει να είναι ξεκάθαρος: ματαίωση της επαίσχυντης σύμβασης παραχώρησης στην COSCO! Ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί άμεσα με απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας και με αποφασιστικές ενέργειες (διαδηλώσεις, καταλήψεις χώρων κ.λπ.). Η υπόθεση του λιμανιού είναι κορυφαίο ζήτημα για όλο τον ελληνικό λαό. Οι Κινέζοι δικτάτορες, τα άθλια προϊόντα τους και το βάρβαρο μεσαιωνικό καθεστώς τους πρέπει να μείνουν έξω από το το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Και αυτή είναι ευθύνη όχι μόνο των λιμενεργατών αλλά όλων των εργαζομένων και κάθε δημοκρατικού πολίτη της χώρας.

Σ. Κρόκος