Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο

Πρόσφατα έπιασε η φωτιά η χωματερή της Πύλου στη νοτιοδυτική Μεσσηνία και καιγόταν για ημέρες. Με τα σκουπίδια υπάρχει πρόβλημα σε όλη την Πελοπόννησο. Η περιφερειακή αρχή του Τατούλη (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) είναι δουλικό όργανο του εργολαβικού κεφαλαίου. Με μοχλό τον κορεσμό των υπαρχόντων χώρων εκβιάζει για τη δημιουργία εργοστασίου καύσης στην Αρκαδία, απ’ τις κατασκευαστικές εταιρείες ΑΚΤΩΡ (Μπόμπολας) και ΤΕΡΝΑ. Η λύση αυτή είναι καταστροφική για περιβάλλον και πολίτες (θα πληρώνουν ακριβά μέσω των δήμων τους εργολάβους). Οι εκπρόσωποι αυτού του κεφαλαίου στην περιφέρεια μέχρι και πλαστογραφία έκαναν πρόσφατα σε απόφαση του φορέα διαχείρισης (ΦΟΔΣΑ).
Όπως κατήγγειλαν πέντε δήμαρχοι κεντρικών δήμων (Άργους, Τρίπολης, Κορίνθου, Σπάρτης, Βόρειας Κυνουρίας), εξαφανίστηκε στην απόφαση ο συμφωνημένος όρος να μπορούν οι δήμοι να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση αποκομιδής και επεξεργασίας απορριμμάτων.
Η λύση προς όφελος των κατοίκων είναι: δημόσια-δημοτική διαχείριση των απορριμμάτων, με φιλικές στο περιβάλλον και παραγωγικές μορφές επεξεργασίας τους (διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση κ.λπ.).

Χ.Ρ