Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Το ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής


Οι δυο μεγάλες πρώην δημόσιες τράπεζες, Εθνική και Αγροτική, είχαν θυγατρικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες και κερδοφόρες ήτανε, και το ξεπούλημα, παραδόξως, είχαν γλυτώσει. Αυτό φυσικά δεν μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ καιρό, απ’ τη στιγμή που η πολιτική του αρπακτικού-παρασιτικού κεφαλαίου
εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη.
Πριν λίγο καιρό ξεπουλήθηκε η Αγροτική Ασφαλιστική, και τώρα ήρθε η σειρά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Χιλιάδες συμβόλαια που αφορούν εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες παραδίδονται βορά κατά πάσα πιθανότητα σε Κινέζους, αφού τέτοιες είναι οι τρεις απ’ τις τέσσερις υποψήφιες εταιρείες.
Η Εθνική Ασφαλιστική είναι η αρχαιότερη εταιρεία στον τομέα της και πρόσφατα… βραβεύτηκε σε φόρουμ καπιταλιστών. Το ξεπούλημα λοιπόν είναι εκτός λογικής, ακόμα και αστικής. Το επιβάλλει η πολιτική του μεγάλου παρασιτικού κεφαλαίου που θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε τριτοκοσμική αποικία και τον ελληνικό λαό σε δουλοπάροικο. Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς σ’ αυτή τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, στην οποία δικαιωματικά περιλαμβάνονται όλες οι τράπεζες και οι θυγατρικές τους, που τις έχουμε πληρώσει από την τσέπη μας μέσω της ανακεφαλαιοποίησης. Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής, με τη συμπαράσταση όλων μας, πρέπει και μπορούν να σταματήσουν το ξεπούλημα.

Σ.Κ.