Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Δημογραφικό και μνημονιακή πολιτική


Ρεσιτάλ υποκρισίας από Τσίπρα-Μητσοτάκη στην πρόσφατη 
συζήτηση στη Βουλή για το δημογραφικό
Στη Βουλή έγινε πρόσφατα συζήτηση για το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Είναι χαρακτηριστικό ότι απ’ το 2011, την αρχή των μνημονίων δηλαδή, έχει γίνει μείωση κατά 500.000 του πληθυσμού και οι θάνατοι υπερτερούν πλέον των γεννήσεων.
Το να γίνει ο ελληνικός λαός μειοψηφία στη χώρα και να αντικατασταθεί ουσιαστικά από πρωτόγονες τριτοκοσμικές μάζες ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί το απώτερο σχέδιο της αστικής τάξης. Το φανερώνουν όλοι οι σχετικοί νόμοι που έχουν περάσει, με τελευταίο αυτόν για την ιθαγένεια, όπως και το κλίμα ιδεολογικής και πολιτικής τρομοκρατίας που κυριαρχεί, με το να χαρακτηρίζεται αμέσως «ρατσιστής» ή ακόμα και «φασίστας» όποιος εκφράζει αντιρρήσεις για αυτή την κατάσταση.

Η συζήτηση στη Βουλή είχε καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα για να ξεγελαστεί ο ελληνικός λαός, ότι δήθεν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Απ’ αυτούς, ο μεν πρωθυπουργός ταυτίστηκε ανοιχτά με τα βάρβαρα αστικά σχέδια, λέγοντας ότι το δημογραφικό πρόβλημα θα λυθεί μέσω της ελληνοποίησης των μεταναστών, ο δε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας, τάζοντας επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ενώ ως γνωστόν εκπροσωπεί την πλέον ακραία εκδοχή της πολιτικής του κεφαλαίου και πραγματικός στόχος του είναι η εκθεμελίωση κάθε έννοιας κοινωνικής πρόνοιας και στήριξης της εργαζόμενης οικογένειας.
Είναι απύθμενη υποκρισία να μιλάνε για τον δημογραφικό κίνδυνο του ελληνικού λαού αυτοί που υπηρετούν την πολιτική των μνημονίων και ψηφίζουν ή στηρίζουν τα αντεργατικά μέτρα. Η βασική αιτία για το δημογραφικό πρόβλημα είναι ο οικονομικός στραγγαλισμός του ελληνικού λαού, που υπονομεύει την ύπαρξή του και το ίδιο του το μέλλον. Όποιος θέλει να αντιμετωπίσει πραγματικά το πρόβλημα παίρνει και τα ανάλογα μέτρα: σταμάτημα της λιτότητας, στήριξη της δημόσιας παιδείας και υγείας, δημιουργία θέσεων εργασίας για τους ανέργους, ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας και της μητρότητας. Μόνο που τέτοια μέτρα απαιτούν ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής. Και αυτό μπορεί να το καταφέρει ο ελληνικός λαός μόνο με τη δική του οργανωμένη και μαζική πάλη. Όλοι οι υπάρχοντες πολιτικοί εκπρόσωποι έχει αποδειχτεί ότι στηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα αστικά σχέδια. Η επιβίωσή μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια.

Σ. Κρόκος