Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Ανταπόκριση από τη Μεσσηνία


Οι εκλογές για τους δήμους και τις περιφέρειες έχουν αρχίσει να κυριαρχούν στη ζωή της επαρχίας. Απ’ τους υποψήφιους που έχουν από τώρα ξαμοληθεί για ψήφους κανένας δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει ουσιαστική λυση στα προβλήματα της υπαίθρου. Όλοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, υπηρετούν την πολιτική που την ερημώνει, οικονομικά κατ’ αρχήν αλλά και κοινωνικά και πολιτιστικά.

Τα προβλήματα στην επαρχία μπορεί να έχουν μια τοπική διάσταση, η αιτία τους είναι όμως κεντρική. Βρίσκεται στην πολιτική του κεφαλαίου, που απομυζά όλους τους ζωτικούς πόρους της χώρας για χάρη μιας ελάχιστης κοινωνικής μειοψηφίας. Για να αντιμετωπιστεί ακόμα και ένα τοπικό πρόβλημα χρειάζεται να πάμε κόντρα στην πολιτική της λιτότητας, των περικοπών, της εγκατάλειψης των δημόσιων δομών.
Μόνο ένα λαϊκό κίνημα με ευρύτερες προεκτάσεις και παρεμβάσεις (κοινωνικές, πολιτιστικές κ.λπ.) μπορεί να δώσει πνοή στη ζωή της επαρχίας και να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τα κάθε είδους προβλήματα που δημιουργεί η κυρίαρχη πολιτική.

Χ.Ρ.