Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Ληστεία στην Αττική Οδό


Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού, που είχε ανακοινώσει η εταιρεία πριν από τις εκλογές, τελικά δεν θα ισχύσει. Η προηγούμενη κυβέρνηση, με υπουργό τον Σπίρτζη, αφού αιφνιδιάστηκε από την απόφαση της εταιρείας (με την οποία συζητούσε επί μήνες για παράταση της σύμβασης), τελικά ακύρωσε την αύξηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Τι έκανε όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία παρουσιάζει τώρα την ακύρωση της αύξησης ως δική της επιτυχία; Δεν επικύρωσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία έχει ακόμα δικαίωμα να αυξήσει μονομερώς τα διόδια), αλλά επέλεξε να «πείσει» την εταιρεία να υπαναχωρήσει.
Πώς; «Αναδιαρθρώνοντας» τα δάνεια του κύριου μετόχου της Αττικής Οδού, του Μπόμπολα (ΑΚΤΩΡ), που έχει ταράξει το ελληνικό δημόσιο στα φέσια, και υποσχόμενη στην εταιρεία νέες αναθέσεις έργων, πάντα από το αίμα του ελληνικού λαού. 
Το ακόμα χειρότερο είναι ότι οι μεγαλοεργολάβοι έχουν πάρει, και με το παραπάνω, τα κέρδη τους από την εκμετάλλευση της Αττικής Οδού, και αυτή θα έπρεπε να έχει γυρίσει στο δημόσιο από το 2018. Κι όμως, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, θα συνεχίσουν να μας ληστεύουν για πολλά χρόνια ακόμη. Και όχι μόνο στην Αττική Οδό αλλά και στα νέα έργα που θα τους ανατεθούν.  

Π.Δ.