Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Το αστικό καθεστώς ποινικοποιεί τον ριζοσπαστισμό


Από το 2016 υπάρχει πρόγραμμα της Ε.Ε. κατά
 της «ριζοπαστικοποίησης». Τώρα γίνεται και
 επίσημα νόμος της ελληνικής πολιτείας!
Στο κατάπτυστο, χουντικής εμπνεύσεως νομοθέτημα της κυβέρνησης κατά του δικαιώματος της συνάθροισης υπάρχει και ένα σημείο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Σύμφωνα με το άρθρο 19 του νομοσχεδίου (ψηφισμένος νόμος πλέον) συστήνεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «Διεύθυνση Πρόληψης της Βίας», που έχει ως σκοπό της την «πρόληψη διαφόρων μορφών και εκφάνσεων της βίας, όπως ιδίως η ριζοσπαστικοποίηση και ο βίαιος εξτρεμισμός, η ενδοοικογενειακή και η έμφυλη βία, η ενδοσχολική βία και ο σχολικός εκφοβισμός, καθώς και η ρατσιστική βία». Δηλαδή, μια έννοια ξεκάθαρα προοδευτική και κρίσιμη για όλη την ιστορική εξέλιξη της ανθρωπότητας, ο ριζοσπαστισμός, όχι μόνο στοχοποιείται επισήμως από το αστικό καθεστώς αλλά και συνδέεται ξεδιάντροπα με διάφορες μορφές αντικοινωνικής βίας και τελικά με το έγκλημα!

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς εδώ… Κατ’ αρχάς, αν ο ριζοσπαστισμός και η ριζοσπαστικοποίηση είναι κάτι που θα πρέπει να διώκεται από την πολιτεία, τότε στο στόχαστρο μπαίνουν: α) η αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει το «Ριζοσπαστικής» στον τίτλο του, β) το ιστορικότερο κόμμα της αριστεράς, το ΚΚΕ, που το επίσημο όργανό του λέγεται «Ριζοσπάστης», αλλά γ) και η ίδια η Νέα Δημοκρατία που ψήφισε αυτόν τον νόμο, αφού σύμφωνα με τον ιδρυτή της, Κωνσταντίνο Καραμανλή, ιδεολογία της είναι ο «ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός»!
Πέρα όμως από το τραγελαφικό του πράγματος, είναι προφανές ότι εδώ έχουμε: ευθεία στοχοποίηση κάθε μορφής δυναμικής-διεκδικητικής δράσης και σκέψης, ιδίως δε της νεολαίας, και άνοιγμα του δρόμου για φρονηματικές διώξεις. Έχουμε μια ξεκάθαρη προετοιμασία του αστικού κράτους για γενικευμένη αναβάθμιση της προληπτικής καταστολής, του ελέγχου, του θεσμοποιημένου αυταρχισμού. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί, βέβαια, είναι ότι υπάρχει εδώ και χρόνια σχετική οδηγία και πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μάλιστα το 2016 πήρε τη μορφή ενός «οδηγού δράσεων» της Ελληνικής Αστυνομίας!
Με δυο λόγια: ξέρουν πολύ καλά ότι η πολιτική τους θα φέρει εξεγέρσεις, ξέρουν πολύ καλά το ιστορικό αδιέξοδο του καπιταλιστικού συστήματος, ξέρουν ότι οι λαοί θα αναζητήσουν διέξοδο στην πάλη για ένα άλλο κοινωνικό σύστημα, και προετοιμάζονται ανάλογα! Καιρός να προετοιμαστούμε και εμείς! 

Πάρις Δάγλας