Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Πώς μιλούσε μια πραγματική εργατική ηγεσία


Δημοσιεύουμε μια λιτή ανακοίνωση του σωματείου των λιθογράφων εργατών, όταν αυτό βρισκόταν υπό την ηγεσία μιας ομάδας Κομμουνιστών-Τροτσκιστών συντρόφων μας και είχε να επιδείξει 59 νικηφόρες εργοστασιακές απεργίες. Σύντομα, κατανοητά, αποφασιστικά, στην απλή εργατική γλώσσα… Ένα δείγμα του πώς απευθύνεται στους εργάτες μια ηγεσία που έχει κερδίσει την πλήρη εμπιστοσύνη τους και πιστεύει στην ενότητα και τη δύναμη της τάξης μας. Την ανακοίνωση μας έδωσε ο παλαιός και αγαπητός σύντροφος Γιώργης Χατζής, που είχε διατελέσει πρόεδρος ή μέλος της διοίκησης των λιθογράφων και προδικτατορικά και μετά τη δικτατορία.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1900 – ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ 10

8 Ιουνίου 1964


Εργαζόμενοι στα Λιθογραφεία
(οποιασδήποτε ειδικότητος)

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συνάδελφοι,
Σύμφωνα με την απόφαση της μεγαλειώδους συγκεντρώσεως της περασμένης Κυριακής, ο κλάδος ολόκληρος κατέρχεται την Τετάρτην 10 Ιουνίου σε Γενική 24ωρη προειδοποιητική Απεργία για την ικανοποίησιν των αιτημάτων μας.
Καλείσθε δε την ίδια ημέρα στις 8.30 το πρωί, σε συγκέντρωση στα Γραφεία του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο (Αγησιλάου 10) για να σας ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα της επαφής μας με τους εργοδότες οι οποίοι θα πρέπει να μας απαντήσουν μέχρι την Τρίτη το βράδυ.

Συνάδελφοι,
Δώσατε όλες τις δυνάμεις για να κερδίσωμε την μάχη της βελτιώσεως της ζωής μας.
Ενωμένοι Όλοι και συμπαγείς στην Απεργία θα κερδίσωμεν την 7ωρη Εργασία – 15ήμερη άδεια με 15ήμερο επίδομα και 30% αύξηση.
Ακίνητα τα πάντα στα εργοστάσια την Τετάρτη.
Η δουλειά μας είναι στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, Αγησιλάου 10, στις 8.30 το πρωί.
Κανείς που σέβεται τους συναδέλφους του και την οικογένειά του δεν θα δουλέψη την Τετάρτη.
Είμαστε βέβαιοι. Θα νικήσωμε.
ΖΗΤΩ Η 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΖΗΤΩ Η 7ΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ