Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Κύπρος, Ελλάδα, ΣΥΡΙΖΑ και Μπόμπολας

Ένταλμα σύλληψης εξέδωσε η Κύπρος κατά του Μπόμπολα, την
 ίδια στιγμή που εδώ στην Ελλάδα η «αριστερή» κυβέρνηση 
ΣΥΡΙΖΑ του τα δίνει όλα…
Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος κατηγορείται για μίζες που έδινε η εταιρεία του, η Helector, σε Κύπριους αξιωματούχους, προκειμένου να της παραχωρηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων στην Κύπρο, παρόλο που η προσφορά της ήταν πολλαπλάσια του πραγματικού κόστους. Επίσης, ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Enviroplan, που είχε αναλάβει την μελέτη για τη διαχείριση των σκουπιδιών – και φυσικά το πόρισμά της απέκλειε τις άλλες εταιρείες και έδινε το προβάδισμα στον Μπόμπολα.
Τα εύσημα δικαίως πάνε στον δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, που είχε το θάρρος να κυνηγήσει τον Μπόμπολα, παρ’ όλες τις απειλές που δέχτηκε, με τις γνωστές μαφιόζικες τακτικές.
Και ενώ ο γενναίος αυτός δήμαρχος τολμάει να τα βάλει με το θηρίο, εδώ η δική μας «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη μια κωλοτούμπα μετά την άλλη και σπεύδει να συνεργαστεί με τον Μπόμπολα. Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου συγκεκριμένα, που στήριξε την προεκλογική της εκστρατεία, μεταξύ άλλων, στη δημόσια διαχείριση των αποβλήτων και είχε δεσμευτεί ρητώς για την απομάκρυνση της μονάδας αποτέφρωσης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων από τον αστικό χώρο, «πάγωσε» τους σχετικούς διαγωνισμούς και προχώρησε σε απευθείας ανάθεση του εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης και του αποτεφρωτηρίου στην εταιρεία Ηλέκτωρ ΑΕ-Άρση ΑΕ, δηλαδή... στον Μπόμπολα!
Ο συγκεκριμένος μεγαλοκαρχαρίας-«εθνικός εργολάβος» κλέβει, όμως, εδώ και χρόνια το ελληνικό δημόσιο και μέσα από τις «συμβάσεις παραχώρησης» των αυτοκινητοδρόμων, ενώ έχει βάλει χέρι και στις Σκουριές της Χαλκιδικής με άλλη εταιρεία του, την Ελλάκτωρ, και φυσικά ελέγχει την κοινή γνώμη με τις εφημερίδες και το κανάλι του οποίου είναι μέτοχος (MEGA). Ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτά τα ζητήματα συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, την πολιτική της υποταγής στα συμφέροντα των μεγαλοκαπιταλιστών. Οπωσδήποτε δεν θα σταματήσουν εδώ, καθώς μπροστά μας έχουμε ακόμα την ιδιωτικοποίηση του ρεύματος και του νερού. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μπροστά μας πολύ μεγάλες και δύσκολες μάχες, για να εμποδίσουμε την ολοκληρωτική παράδοση της χώρας μας και των δημόσιων αγαθών στα παρασιτικά μεγαλοαστικά συγκροτήματα.

Στέλλα Χατζημιχελάκη