Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Παρέδωσαν τον Πειραιά στους Κινέζους


Η παράδοση της πύλης της χώρας, του λιμανιού του Πειραιά, 
στους Κινέζους σταλινοϊμπεριαλιστές είναι ήττα
για τον ελληνικό λαό
Το λιμάνι του Πειραιά παραδόθηκε τελικά στους Κινέζους σταλινοϊμπεριαλιστές της COSCO. Οι θεατρινισμοί της τελευταίας στιγμής από την κυβέρνηση, ότι δήθεν έθεσε προσκόμματα στο ξεπούλημα, καθιστούν ακόμα πιο κατάπτυστη τη στάση της. Στο τέλος ψήφισε ότι ακριβώς ήθελαν Κινέζοι και εφοπλιστές.
Η κυριαρχία των Κινέζων αποτυπώνεται στα εξής σημεία: στη δυνατότητα αλλαγής του κανονισμού εργασίας (στην εισαγωγή δηλαδή του μεσαιωνικού τους καθεστώτος στον Πειραιά), στην υποθήκευση και του υπόλοιπου 16% του ΟΛΠ τα επόμενα πέντε χρόνια (51% + 16% = 67%), στον καθορισμό κατά τις ορέξεις τους των τιμολογίων των εμπορευμάτων, καθώς και στο ότι οι αποφάσεις τους θα είναι πιο ισχυρές απ' αυτές του δημοσίου, της κυβέρνησης και των δήμων.

Για τον αγώνα των εργαζομένων δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Μπορεί να διήρκεσε σχεδόν ένα μήνα, η ΠΑΣΟΚοσταλινική γραφειοκρατία όμως που βρίσκεται στις διοικήσεις των σωματείων του λιμανιού τον κράτησε από την αρχή μέσα σε στενά πλαίσια και δεν απευθύνθηκε στους άλλους εργαζόμενους και τον λαό του Πειραιά. Αποδέχτηκε σαν τετελεσμένο γεγονός το ξεπούλημα και πάλευε μόνο για τον «κανονισμό εργασίας». Ούτε αυτό κατάφερε. Το μόνο «κέρδος» είναι το άνοιγμα των μετατάξεων του προσωπικού σε άλλους τομείς. Όπου φύγει φύγει δηλαδή. Οι διοικήσεις αυτές πρόδωσαν για δεύτερη φορά, όπως είχαν κάνει και το 2009, με τους δύο προβλήτες που πήρε τότε η COSCO στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού. Η προδοσία τώρα όμως ήταν ολοκληρωτική.
Οι συνέπειες από την επικράτηση των Κινέζων στο λιμάνι δεν θα αργήσουν να φανούν: στην εγκαθίδρυση εργασιακού μεσαίωνα, στην πλημμυρίδα των άθλιων προϊόντων τους, που εξοντώνουν την εγχώρια παραγωγή, στην επιβολή δικτατορίας σταλινικού τύπου στον ευρύτερο χώρο του λιμανιού. Ο ελληνικός λαός έχει να αντιμετωπίσει έναν πρωτόγνωρο εχθρό, που του τον φόρτωσαν οι κλασικοί ιστορικοί εχθροί του, οι εφοπλιστές, βασικοί οικονομικοί εταίροι των Κινέζων από το 1973.
Οι λιμενεργάτες στη μάχη επιβίωσης που έχουν μπροστά τους δεν μπορούν να πάνε με αυτή την «ηγεσία». Πρέπει να οικοδομήσουν μια νέα, άφθαρτη και υγιή, μέσα από τον αγώνα τους. Στον αγώνα αυτόν που αφορά όλο τον ελληνικό λαό οι Κομμουνιστές-Τροτσκιστές θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή.


Σ. Κρόκος