Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ο ελληνικός λαός κατά της Ε.Ε. και του ευρώ

Το πνεύμα του ΟΧΙ του καλοκαιριού του ’15 παραμένει ζωντανό.
Ο ελληνικός λαός λέει ΟΧΙ στο ευρώ και προβλέπει σωστά τη διάλυση της Ε.Ε.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν έχουν υποταχθεί στην προπαγάνδα του ευρωμονόδρομου της λιτότητας και στην τρομοκρατία που ασκείται συστηματικά εδώ και εφτά χρόνια. Αποκαλυπτική για αυτό είναι μια πρόσφατη δημοσκόπηση της ALCO. Στο ερώτημα «15 χρόνια μετά, πιστεύετε ότι η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη και η αλλαγή του νομίσματος σε ευρώ ήταν σωστή η λανθασμένη απόφαση;», το 58% των ερωτηθέντων απαντά πως ήταν λανθασμένη. Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι η ευρωζώνη θα συνεχίσει να υφίσταται ή όχι;», η πλειοψηφία, δηλαδή το 41% των ερωτηθέντων, λέει όχι, το 40% ναι και το 19% δεν ξέρω/δεν απαντώ. 
Είναι κάτι που διαισθανόμαστε καιρό τώρα μέσα από καθημερινές συζητήσεις με τον κόσμο, αλλά ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί η οργανωμένη προπαγάνδα που είχε στηθεί από τα ΜΜΕ γύρω από τη γνώμη του ελληνικού λαού στο ζήτημα της Ε.Ε. και του ευρώ. Η δημοσκόπηση αυτή έρχεται να αποκαλύψει ότι, όση τρομοκρατία και αν εξαπολύθηκε τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τις επιπτώσεις από μια έξοδό μας από την Ε.Ε. και την απόρριψη του ευρώ, ο ελληνικός λαός δεν είναι καθόλου ευκολόπιστος και διαθέτει σωστό αισθητήριο.
Σε αυτό έχει παίξει ρόλο, φυσικά, η μνημονιακή λιτότητα που μας επιβλήθηκε και που μας οδηγεί καθημερινά στη φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια, για χάρη της παραμονής μας σε αυτή τη λυκοφωλιά. Ρόλο επίσης έπαιξε και η απόφαση των Βρετανών για οριστική έξοδο από την Ε.Ε., απόφαση που φαίνεται ότι κάθε άλλο παρά καταστροφική ήταν για τους ίδιους, όσο και να προσπάθησαν να μας πείσουν τα μεγαλοαστικά ΜΜΕ ότι θα ερχόταν η συντέλεια του κόσμου. O ελληνικός λαός, άλλωστε, έδειξε και με το ΟΧΙ του στο δημοψήφισμα του καλοκαιρού του 2015 ότι ήταν έτοιμος αν ρισκάρει, αλλά δεν είχε την ηγεσία που θα ερχόταν σε κόντρα με τους Ευρωπαίους και τους εγχώριους καπιταλιστές. Το ζητούμενο βέβαια είναι να αποκτήσουμε μια τέτοια ηγεσία.
Ο ελληνικός λαός βλέπει σωστά. Δεν πιστεύει πια στον ευρωμονόδρομο. Το βασικό επιχείρημα που δικαιολογούσε την υποταγή μας στα μνημόνια, το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει κανένα μέλλον έξω από την Ε.Ε., καταρρέει.



Ματίνα Χελιδώνη