Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ο Πούτιν επιτίθεται …στον Λένιν!

Ο Λένιν και αυτό που εκπροσωπεί στη συνείδηση του ρωσικού 
λαού δικαιολογημένα προκαλεί εφιάλτες στον Πούτιν 
Ο «τσάρος» και ουσιαστικά δικτάτορας της σημερινής Ρωσίας, ο Πούτιν, έπιασε πρόσφατα στο στόμα του τον ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης, τον Λένιν. Και τι είπε; Ότι ο Λένιν είναι ο υπαίτιος για τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης (!), γιατί δημιούργησε ένα κράτος με ομοσπονδιακή μορφή. Ενώ επέκρινε επίσης τον Λένιν για τις «μεθόδους καταστολής» που χρησιμοποίησε (!), αλλά και για την παραχώρηση εδαφών στη Γερμανία το 1918.
Ο Πούτιν είναι τόσο κρετίνος που αγνοεί ότι η Σοβιετική Ένωση δεν ήταν απλώς ένα κράτος αλλά το γέννημα μιας εργατικής σοσιαλιστικής επανάστασης. Τι σόι επανάσταση θα ήταν αυτή (και πώς στην ευχή θα επικρατούσε) αν δεν δεσμευόταν για το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των εθνών που καταπίεζε ο τσαρισμός; Ο Πούτιν επίσης είναι τόσο ανιστόρητος που αγνοεί ότι τον
Μάρτιο του 1918, που οι Μπολσεβίκοι υπέγραψαν τη Συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ με τους Γερμανούς, δεν διέθεταν καν στρατό, ενώ η Γερμανία ήταν πανίσχυρη και προέλαυνε ακάθεκτη. Αν δεν είχε υπογραφεί η συνθήκη, η επανάσταση θα είχε χαθεί σίγουρα και οι Γερμανοί θα καταλάμβαναν πολύ περισσότερα εδάφη.
Από την άλλη, το να ασκεί κριτική για «κατασταλτικές μεθόδους» στους Μπολσεβίκους ένας πρώην Καγκεμπίτης και τώρα επικεφαλής ενός ακραία αυταρχικού καθεστώτος (όπου έχουν δολοφονηθεί καμιά 50αριά δημοσιογράφοι επειδή ασκούσαν κριτική στο καθεστώς) είναι τουλάχιστον παράνοια! Η μόνη δημοκρατία που γνώρισε ποτέ η Ρωσία ήταν η δημοκρατία των Σοβιέτ, ακριβώς στα χρόνια του Λένιν! Με συμμετοχή του λαού στα κοινά και δικαιώματα ασύλληπτα για τη σημερινή Ρωσία.
Όσο για το τι συνέβη το 1991, η ΕΣΣΔ δεν κατέρρευσε επειδή ανεξαρτητοποιήθηκαν οι δημοκρατίες που την αποτελούσαν. Το αντίστροφο έγινε. Πρώτα η αντεπαναστατική σταλινική γραφειοκρατία (παιδί της οποίας, βέβαια, είναι και ο Πούτιν!) πήρε την απόφαση να παλινορθώσει τον καπιταλισμό και μετά, μοιραία, διαιρέθηκε η χώρα σε 15 ξεχωριστά εθνικά κράτη.
Γιατί, όμως, τα λέει αυτά τώρα ο Πούτιν; Τα λέει γιατί φοβάται! Γιατί η ρωσική οικονομία έχει τέτοια χάλια και το καθεστώς του είναι τόσο αποκρουστικό, που φοβάται ότι με την παραμικρή αφύπνισή τους οι ρωσικές μάζες θα στραφούν προς το πιο φωτεινό πρότυπο που έχουν στην ιστορία τους: την επανάσταση του ’17, την εργατική δημοκρατία και τον Λένιν!


Πάρις Δάγλας