Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ «ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ» …ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΛΟΥΣ

«Υγειονομικοί» διαχωρισμοί, λογοκρισία, επιτήρηση, απολύσεις, παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων: Επείγει η έμπρακτη αντίσταση!

 

Η ιταλική εργατική τάξη ξεσηκώνεται ενάντια στο 
«πράσινο πάσο» και τις απαγορεύσεις. Στη Γαλλία είναι
διαρκείς οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις για τον ίδιο λόγο.
Καιρός να τους μιμηθούμε...

«Σήμερα εμείς, αύριο εσείς!»: αυτό το σύνθημα των αγωνιζόμενων υγειονομικών αποτυπώνει πλήρως το στίγμα της εποχής.

Σήμερα το καθεστώς κηρύσσει τον πόλεμο ενάντια στο σαράντα τοις εκατό του ελληνικού λαού, τους «ανεμβολίαστους», που συλλήβδην συκοφαντεί σαν «ακροδεξιούς», «συνωμοσιολόγους», «ανεύθυνους» και «ατομιστές», μόνο και μόνο επειδή δεν πείθονται από την άνωθεν προπαγάνδα που βαφτίζεται με το έτσι θέλω «επιστήμη». Καταδικάζει στην πείνα οκτώ χιλιάδες υγειονομικούς, θέτοντάς τους σε αναστολή. Επιβάλλει αλλεπάλληλα δαπανηρά τεστ σε χιλιάδες εργαζόμενους, μαθητές και φοιτητές. 

Απαγορεύει την είσοδο σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας. Θεσπίζει γενικευμένη αστυνόμευση εισόδου σε πανεπιστήμια, δικαστήρια και υπηρεσίες. Απαγορεύει στους ανεμβολίαστους τη ζωντανή συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις πάσης φύσεως σωματείων και στις συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων. Διώκει ποινικά, μέσω του εισαγγελέα, και πειθαρχικά, μέσω ιατρικών και δικηγορικών συλλόγων, τους επιστήμονες που τολμάνε να εκφράσουν διαφορετική άποψη. Επιβάλλει την επίσημη παρακολούθηση του διαδικτύου για τη φίμωση κάθε αντίθετης φωνής. Αλλάζει το άρθρο του ποινικού κώδικα περί «διασποράς ψευδών ειδήσεων» κατά τρόπον ώστε να καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών όποιος «ενδέχεται να κλονίσει την εμπιστοσύνη προς τη δημόσια υγεία». Επιστρατεύει μέχρι και τον αρχιεπίσκοπο, ο οποίος απειλεί τους απείθαρχους κληρικούς με «αποτείχιση». Φτάνει στο απάνθρωπο σημείο να αρνηθεί στους ανεμβολίαστους σεισμόπληκτους της Κρήτης την παροχή στέγης!

Αύριο όλος αυτός ο μηχανισμός προπαγάνδας, ελέγχου, εκβιασμού και καταστολής, έτοιμος, εδραιωμένος, δοκιμασμένος και νομιμοποιημένος από την ανοχή της κοινωνικής πλειοψηφίας, θα στραφεί εναντίον των απεργών, των διαδηλωτών και των πάσης φύσεων «διαφωνούντων» με την εκάστοτε επίσημη γραμμή. Όποιος σήμερα σιωπά θεωρώντας ότι δεν κινδυνεύει, αύριο θα βρεθεί στην ίδια θέση!

Η επίθεση είναι παγκόσμια, με την ελληνική περίπτωση να κουβαλάει τις ιστορικές ιδιαιτερότητες του κοτζαμπασισμού, του δοσιλογισμού και του ταγματασφαλιτισμού.

Η προέλαση όμως του μαύρου μετώπου δεν είναι ανεμπόδιστη. Ο γαλλικός λαός διαδηλώνει κάθε βδομάδα επί τρεις μήνες μαζικά ενάντια στο «υγειονομικό πιστοποιητικό». Ο ιταλικός λαός έχει μπει κι αυτός στη μάχη δυναμικά, με την πετυχημένη γενική απεργία της 11ης Οκτωβρίου να στρέφεται μεταξύ άλλων ενάντια στην επιβολή «πράσινου πάσου» σε όλους τους εργαζόμενους. Στη μακρινή Αυστραλία εργάτες οικοδόμοι και απλός λαός συγκρούονται σφοδρά με την αστυνομία ενάντια στους ψυχρούς εμβολιαστικούς εκβιασμούς. Μέχρι και στην ήσυχη Ελβετία έχει γεννηθεί ισχυρό κίνημα ενάντια στις «υγειονομικές» διακρίσεις. Όσον αφορά τη χώρα μας, δύο είναι τα σημαντικά γεγονότα: Το ένα ότι οι εκδιωγμένοι υγειονομικοί έχουν συγκροτήσει μια μαχητική εστία αντίστασης και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να το βάλουν κάτω. Και το άλλο ότι, για πρώτη φορά, στις 2 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε μια υπολογίσιμη συγκέντρωση και πορεία ανθρώπων της αριστεράς και του αναρχισμού ενάντια στο υγειονομικό απαρτχάιντ, γεννώντας σοβαρές ελπίδες για το μέλλον.

Στο καθαρά ιατρικό κομμάτι, η καθεστωτική υστερία περί της «μοναδικής λύσης» του μαζικού εμβολιασμού και περί «τείχους ανοσίας» καταρρίπτεται παταγωδώς, αφού τα παγκόσμια στοιχεία αποδεικνύουν ότι –τουλάχιστον στη μετάλλαξη Δέλτα– οι εμβολιασμένοι κολλάνε και μεταδίδουν με το ίδιο ιικό φορτίο, νοσούν δε και αυτοί με βαρύτητα ανάλογη με τους ανεμβολίαστους. Παράλληλα, ομολογείται όλο και περισσότερο η χρησιμότητα διαφόρων θεραπευτικών ουσιών και μεθόδων που αρχικά είχαν θαφτεί έως απαγορευτεί. Τέλος, από στόμα σε στόμα αλλά και διαδικτυακά μαθαίνονται οι διάφορες παρενέργειες των εμβολίων, που η επίσημη στατιστική αποσιωπά πλήρως.

Θα το πούμε για μια ακόμα φορά: ο μεγάλος κίνδυνος δεν είναι ο ιός. Είναι η επιβολή ενός νέου τύπου ολοκληρωτισμού, που μέσω ενός απίστευτου μηχανισμού προπαγάνδας, πλύσης εγκεφάλου, τρομοκράτησης, επιτήρησης, ελέγχου, λογοκρισίας, ποινών και εκβιασμών απειλεί να ισοπεδώσει θεμελιώδη ανθρώπινα, συνταγματικά, δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Αυτά πρέπει να υπερασπιστούμε, όλοι μαζί, εδώ και τώρα!

 

Βασίλης Παπανικολάου