Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Οι «τρομοκράτες» και η κυβερνητική προπαγάνδα

Σε όλες αυτές τις ιστορίες με τους κατασκόπους και τους 
τρομοκράτες υπάρχει και ένα στοιχείο εκλογικής 
«επιστράτευσης» 
της 
ΕΥΠ
Η κυβέρνηση, και προσωπικά ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» Π. Θεοδωρικάκος, χαλάει τον κόσμο τελευταία για κάποιες «μεγάλες «επιτυχίες» της ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών (ΕΥΠ). Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην ιστορία της Ρωσίδας πρακτόρισσας και στην ιστορία των Πακιστανών «τρομοκρατών». Ο στόχος δεν είναι μόνο να προβληθεί η κυβέρνηση ως μια κυβέρνηση που πασχίζει για την ασφάλεια του ελληνικού λαού, αλλά και να συνεχιστεί η πρακτική της τρομολαγνείας, που οι κυβερνώντες ξέρουν ότι δημιουργεί φοβικά αντανακλαστικά στον κόσμο. Όπως έγινε με την επιδημία, έτσι και τώρα θέλουν να δημιουργήσουν στον ελληνικό λαό αίσθημα απειλής από «αόρατους εχθρούς» και απροσδιόριστους κινδύνους.

Όσον αφορά τις δύο περιπτώσεις που έχουν ανακοινωθεί, αφ’ ενός η Ρωσίδα κατάσκοπος με το κατάστημα ειδών πλεξίματος ούτως ή άλλως τους ξέφυγε. Αλλά και δεν δόθηκε το παραμικρό στοιχείο για το τι περιελάμβανε η φοβερή και τρομερή δράση αυτής της «Μάτα Χάρι του Παγκρατίου». Όσο για τους δύο Πακιστανούς που συνελήφθηκαν κατόπιν πληροφοριών από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, τα δεδομένα είναι αρκετά αντιφατικά. Το τρομοκρατικό «δίκτυο» φέρεται να περιλαμβάνει, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δύο Πακιστανούς χωρίς χαρτιά που δεν έμεναν καν στην Αθήνα και έναν καθοδηγητή (Πακιστανό εγκατεστημένο στο Ιράν) ο οποίος τους έδινε μάλλον αλλοπρόσαλλες οδηγίες για κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα κατά εβραϊκού στόχου στην Αθήνα. Όπλα δεν κατάφεραν να βρουν, άλλα μέλη δεν κατάφεραν να στρατολογήσουν, και λέγεται ότι απλώς ενδιαφέρονταν να βάλουν στο χέρι κάποια «προκαταβολή» και να την κοπανήσουν.

Οι ανακοινώσεις από την ισραηλινή κυβέρνηση στρέφονται ευθέως κατά του κράτους του Ιράν, όμως δεν υπάρχει ιστορικό τυφλών τρομοκρατικών χτυπημάτων στη Δύση από τζιχαντιστές καθοδηγούμενους από μηχανισμούς του ιρανικού κράτους. Μάλλον ο Νετανιάχου στο Ισραήλ κάνει ό,τι και ο Μητσοτάκης στην Ελλάδα: προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά με προπαγανδιστικά κατασκευάσματα. Κάποιοι δημοσιογράφοι μάλιστα έγραψαν ότι, αν ήταν τόσο σοβαρή η ιστορία με τους Πακιστανούς, θα υπήρχε εκτεταμένη κάλυψη από τον ξένο Τύπο – που δεν υπάρχει.

Πάντως, μια κυβέρνηση που φοβίζει τον κόσμο μπας και κερδίσει καμιά ψήφο παραπάνω, και παίζει παιχνίδια με θέματα τόσο σοβαρά όσο η τρομοκρατία, μόνο ως κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατία μπορεί να χαρακτηριστεί.