Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

1 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι στην κλινική «ΑΘΗΝΑΙΟΝ» του ομίλου EUROMEDICA ξεκίνησαν στάσεις εργασίας για τα δεδουλευμένα οχτώ μηνών. Στις 16/6 συμμετείχαν στη στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα της πλατείας Συντάγματος. Στις 23/6 έγινε τετράωρη στάση εργασίας από όλους τους εργαζόμενους του ομίλου. Οι εργαζόμενοι στην κλινική «ΑΡΩΓΗ» στη Λάρισα του ίδιου ομίλου συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας παρά τις διασπαστικές ενέργειες της εργοδοσίας.

2 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού Πρέβεζας έκαναν στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Καναλάκι Πρέβεζας ενάντια στην ανάθεση σε ιδιώτες της αποκομιδής σκουπιδιών.

3 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ Αθήνας έκαναν δύο δίωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια για τις απολύσεις 12 συναδέλφων τους που δούλευαν στον μετροπόντικα.

Οι εργάτες του εργοστασίου «ΚΑΡΙΝΑ» στη Νέα Σάντα Κιλκίς έκαναν κατάληψη και περιφρούρηση των μηχανών για τα δεδουλευμένα πολλών μηνών.


4 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες εμφιαλωμένων ποτών έκαναν 24ωρη απεργία συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους τους της Coca Cola που δικάζονταν στην Αθήνα για την απεργία που κάνουν.

Οι εργαζόμενοι στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ» σε Λάρυμνα και Τραγάνα Φθιώτιδας συνέχισαν την απεργία τους για τα δεδουλευμένα τους.

Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις «ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ» συνέχισαν την επίσχεση εργασίας τους για τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους. Στις 23/6 έκαναν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργάτες του εργοστασίου επεξεργασίας ξύλου «ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΑΕ» στην Κόρινθο έκαναν δίωρη στάση εργασίας για την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, την επαναφορά των μισθών τους στα προηγούμενα επίπεδα και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

5 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία VODAFONE έκαναν 24ωρη απεργία ενάντια σε δύο απολύσεις συναδέλφων τους. Η εργοδοσία προσέβαλε την απεργία στα δικαστήρια. Στις 25/6 απήργησαν για τη συλλογική σύμβαση εργασίας τους.

8 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι στη χρηματοπιστωτική εταιρεία «MELION» στην Αθήνα έκαναν στάση εργασίας για την επαναφορά του μισθού τους στα πριν του 2013 επίπεδα. Επανέλαβαν την ίδια κινητοποίηση στις 10/6 και στις 12/6 προχώρησαν σε 24ωρη απεργία.

9 Ιουνίου: Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του ξενοδοχείου «GELINA» στην Κέρκυρα έκαναν 24ωρη απεργία για τα δεδουλευμένα τους.

11 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου έκαναν δίωρη στάση εργασίας για την άθλια κατάστασή του. Στις 17/6 έκαναν τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στις 19/6 έγινε τρίωρη στάση από τους εργαζόμενους στο γραφείο κίνησης και το παιδοψυχιατρικό τμήμα.

Οι εργάτες του εργοστασίου «ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ» στον Βόλο έκαναν δίωρες στάσεις εργασίας για δύο ημέρες ενάντια στην εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας.

12 Ιουνίου: Οι 300 εργάτες των μεταλλείων βωξίτη «ΚΕΡΝΕΟΣ» στη Φωκίδα έκαναν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην Άμφισσα. Αγωνίζονται ενάντια σε 16 απολύσεις, τη μείωση των μισθών τους κατά 15%, την παραβίαση του ωραρίου τους και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

15 Ιουνίου: 24ωρη απεργία και πορεία στην Αθήνα έκαναν τα σωματεία καθαριστριών Λάρισας και Μαγνησίας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζόμενων.

Οι εργάτες των δύο εργοστασίων Σκουλούδη στην Εύβοια έκαναν τετράωρη στάση εργασίας για τα δεδουλευμένα τους. Από 16/6 ξεκίνησαν επαναλαμβανόμενες απεργίες.

16 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι στους δήμους έκαναν τρίωρη στάση εργασίας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών. Οι του δήμου Θεσσαλονίκης κήρυξαν αποχή από την εργασία τις Κυριακές, παρά την τρομοκρατία της εργοδοσίας, για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Οι εργαζόμενοι των «Κτιριακών Υποδομών» (πρώην ΟΣΚ) έκαναν στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υποδομών για την ανάκληση των απολύσεων 70 συναδέλφων τους.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ (ασθενοφόρα) ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας για τα δεδουλευμένα των υπερωριών.

18 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής τύπου Αθηνών έκαναν τετράωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια για τη συλλογική σύμβαση εργασίας τους, τα δεδουλευμένα τους και τις άθλιες συνθήκες εργασίας στην επιχείρηση «ΙΡΙΔΑ» του ομίλου Μπόμπολα.

19 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (ΙΓΜΕ) έκαναν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών για την επαναλειτουργία του οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι στο σούπερ μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (πρώην Αρβανιτίδη) στο Καλπάκι Ιωαννίνων έκαναν στάση εργασίας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και των δικαιωμάτων τους.

24 Ιουνίου: Οι γιατροί του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας Καρδίτσας ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας για τα δεδουλευμένα των εφημεριών τους.

26 Ιουνίου: Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του ξενοδοχείου «MELIA Athens» έκαναν 24ωρη απεργία για την άμεση πρόσληψη προσωπικού με αξιοπρεπείς όρους (κατάργηση δουλεμπορικού γραφείου).


Σ. Κρόκος