Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Οργανωτικό Σεμινάριο



Οι παραδόσεις μας

* Η ιστορία μιας επαναστατικής οργάνωσης έχει διπλά θεμέλια. Κατ’ αρχήν είναι η ιστορία της πολιτικής και αγωνιστικής καταγωγής και της δράσης της ίδιας της επαναστατικής οργάνωσης, και συμπληρωματικά είναι και η ιστορία των νέων μελών που ενσωματώνονται σ’ αυτήν, μαζί με όλη την προηγούμενη αγωνιστική και ηθική ιστορία τους.

* (Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, μια επαναστατική οργάνωση που θέλει να είναι άξια του ονόματός της, πρέπει πάντα να προσέχει καλά, σε ποιους ανοίγει την πόρτα της, και σε ποιους την έχει πάντα κλειστή.)

* Στη δική μας επαναστατική οργάνωση που είναι μια κομμουνιστική τροτσκιστική ένωση, η ιστορία των μελών της που ενσωματώθηκαν σ’ αυτήν, είναι ιστορία νικηφόρων ταξικών αγώνων, πολιτικών αγώνων και καταδιώξεων, και θυσιών τόλμης και ριψοκίνδυνου αγωνιστικού πνεύματος.

* Όσο για τη βασική ιστορία των θεμελίων μας, αυτή αρχίζει από τους πρώτους προλεταριακούς μαχητές που εντάχθηκαν υπό την επαναστατική σημαία του Λέοντα Τρότσκυ το 1930 και ίδρυσαν το ελληνικό τμήμα της διεθνούς αριστερής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια της 4ης Διεθνούς, και κατέγραψαν:
- Μια ιστορία εκ των πλέον μαχητικών και σκληρών ταξικών αγώνων της χώρας μας.
- Μια ιστορία των πιο επαληθευμένων και δικαιωμένων πολιτικών και ιδεολογικών μαχών.
- Και μια ιστορία φοβερών καταδιώξεων, μαρτυρίων και θανατώσεων. (Μόνο οι εκτελεσμένοι σύντροφοί μας υπερβαίνουν τους 100).

* Αυτή η ιστορία απαίτησε: Βαθιά γνώση και πίστη στην ιδεολογία του Μαρξισμού. Ιδεολογική και πολιτική ενότητα. Απόλυτη πίστη στον επαναστατικό ρόλο της εργατικής τάξης. Ακλόνητη πίστη στην αυτοπεποίθηση και την ικανότητα της ίδιας της επαναστατικής οργάνωσης, και μέγιστη ψυχική δύναμη και τη μεγαλύτερη δυνατή τόλμη και αυταπάρνηση.

* Και από αυτές τις ιστορικές και ηρωικές παρακαταθήκες του ελληνικού επαναστατικού μαρξισμού, δηλαδή του Κομμουνιστικού-Τροτσκιστικού κινήματος μας, αντλούμε τις ηθικές και ψυχικές δυνάμεις μας, στην πορεία μας προς τη σοσιαλιστική επανάσταση και το κομμουνιστικό μέλλον της κοινωνίας.


Ο εισηγητής