Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Η Δύση, το φανατικό Ισλάμ και μια γενοκτονία

Πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι μαχητές του ISIS που διέπραξαν
δολοφονίες αμάχων και βιασμούς κυκλοφορούν ανενόχλητοι στην Ευρώπη

Η Νάντια Μουράντ Μπασί Τάχα είναι μια κοπέλα από τη θρησκευτική μειονότητα των Γιεζίντι στο ISIS) και πουλήθηκε ως σεξουαλική σκλάβα, ενώ η οικογένειά της εξοντώθηκε. Κατάφερε ωστόσο να διαφύγει στην Ευρώπη και βρήκε τη δύναμη να κινητοποιηθεί όχι μόνο για την υπεράσπιση της κοινότητάς της αλλά γενικά για την υπεράσπιση των γυναικών και των θυμάτων των πολέμων. Τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης του 2018. Τώρα καταγγέλλει ότι οι περισσότεροι τζιχαντιστές (δολοφόνοι και βιαστές) του ISIS, μετά την ήττα της οργάνωσης στο Ιράκ και τη Συρία, απλώς ξυρίζουν τις γενειάδες τους και κυκλοφορούν ανάμεσα στον κόσμο σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Διεξάγει εκστρατεία για να αναγνωριστούν ως γενοκτονία οι μαζικές δολοφονίες των ανδρών Γιεζίντι και η υποδούλωση των
γυναικών Γιεζίντι – και φυσικά να λογοδοτήσουν οι ένοχοι.
βόρειο Ιράκ. Αιχμαλωτίστηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (
Ενώ όλοι φαίνεται να συμφωνούν σε κάτι τέτοιο, παρατηρείται μια «ανεξήγητη» καθυστέρηση των κυβερνήσεων της Δύσης να ξεκινήσουν οποιαδήποτε νομική διαδικασία. Πολλοί τζιχαντιστές ευρωπαϊκής καταγωγής έχουν επιστρέψει ανενόχλητοι στις χώρες τους, κάποιοι συνεχίζουν τη «δράση» τους σε δίκτυα φανατικών ισλαμιστών, ενώ πρόσφατα καταγγέλθηκε ότι ακόμη και στην Ελλάδα, στους καταυλισμούς των προσφύγων, δρουν ανοιχτά μέλη του ISIS, στρατολογούν και απειλούν!
Η εξήγηση για αυτό το αίσχος είναι η εξής: ο καπιταλισμός παγκοσμίως βρίσκεται σε μια φάση ιστορικής παρακμής. Η βαρβαρότητά του γίνεται όλο και πιο εμφανής. Δυτικές δυνάμεις συνεχίζουν να διατηρούν διαφόρων επιπέδων σχέσεις με ακραίες ισλαμικές κυβερνήσεις, οργανώσεις, πολιτοφυλακές κ.λπ., θεωρώντας τους συμμάχους ή «εφεδρείες» για την προώθηση των συμφερόντων τους. Στα προάστια των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων όπου κατοικούν μετανάστες από ισλαμικές χώρες, οι αστικές κυβερνήσεις προτιμούν να βλέπουν ιμάμηδες και ισλαμικά δίκτυα, παρά αριστερές οργανώσεις και συνδικάτα. Αν ο Δυτικός καπιταλισμός ήθελε πραγματικά να εξουδετερώσει το τζιχαντιστικό Ισλάμ, θα έπρεπε να προωθήσει τη δημοκρατία, την οικονομική ευημερία και τη μόρφωση στην απέραντη φτωχολογιά του ισλαμικού κόσμου. Ο αστισμός, όμως, είναι πολύ γηρασμένος, πολύ αντιδραστικός και καθόλου σίγουρος για το μέλλον του για να μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό και η ανοχή ή και υποστήριξή του σε κάθε κατάσταση ακραίας βαρβαρότητας μάλλον θα αυξάνεται παρά θα μειώνεται.

Πάρις Δάγλας