Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ο Στουρνάρας ομολόγησε σχέδιο πραξικοπήματος

Αυτό το όργανο του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου
 ομολόγησε ότι ετοίμαζε πραξικόπημα για να καταπνιγεί η βούληση
 του ελληνικού λαού
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Στουρνάρας ομολόγησε κυνικά πως το καλοκαίρι του 2015, με δική του πρωτοβουλία, είχε δημιουργηθεί «…ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους…», αναφερόμενος στην πληροφόρηση που είχε περί σχεδίου εισβολής στο νομισματοκοπείο! Κατά την ομολογία του, είχε έρθει σε συνεννόηση με
νομικούς συμβούλους της τράπεζας, πρώην πρωθυπουργούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το νομισματοκοπείο ουσιαστικά είναι ένα από τα στρατηγικά κέντρα της ευρωπαϊκής αστικής τάξης. Η ομολογία Στουρνάρα δείχνει ότι στην Ελλάδα λειτουργούν δύο παράλληλα κέντρα εξουσίας. Το ένα είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση, κατά το αστικό Σύνταγμα. Το άλλο είναι η ΤτΕ, που υπάγεται και λογοδοτεί μόνο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Αν και λειτουργεί στο εσωτερικό της χώρας, στην ουσία διατηρεί αυτονομία σε βαθμό πλήρους ασυδοσίας. Η εμπειρία των τελευταίων 6 χρόνων δείχνει ότι οι κινήσεις της δεν υπαγορεύονται από την όποια πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης αλλά των κυρίαρχων ευρωπαϊκών αστικών τάξεων και του οργάνου τους, της ΕΚΤ. Από τη στιγμή λοιπόν που η οικονομία δεν καθορίζεται από την πολιτική αλλά αντιθέτως ορίζει τις πολιτικές, η χρηματοπιστωτική δικτατορία της ευρωπαϊκής άρχουσας τάξης με τη συνέργεια των ντόπιων εκπροσώπων της υπερβαίνει την ελληνική κυβέρνηση. Ο Στουρνάρας νιώθει τόσο ασφαλής σε αυτή την «αγκαλιά» που δεν διστάζει να βγει και να μας το πει κατάμουτρα! Το τμήμα της εγχώριας αστικής τάξης που κερδίζει από τα μνημόνια, ακόμα και στην υποψία να μην του πάνε τα πράγματα έτσι όπως τα υπολογίζει (δημοψήφισμα του ΟΧΙ), κινητοποιεί αμέσως όλους τους υπαλλήλους του, σε συνεργασία με τους υπαλλήλους των μεγάλων του Ευρωπαίων «αδερφών».
Οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να ζούμε ακόμα με την αυταπάτη ότι θα επαναφέρουμε κάποια κανονικότητα στις ζωές μας με ημίμετρα. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Η επιβίωσή μας θα περάσει μέσα από έναν αγώνα που θα δοθεί με πείσμα, συνέπεια και κυρίως με έντιμη ηγεσία. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε αδηφάγους καπιταλιστές, που αδίστακτα θα επιχειρούσαν ένα πραξικόπημα προκειμένου να μην επιτρέψουν στους εργαζόμενους να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Αμείλικτη όμως πρέπει να είναι και η δική μας απάντηση για να πετύχουμε τη λύτρωσή μας.


Θωμάς Θαλασσινός