Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ! ΚΑΤΩ Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ!

 Να μην περάσουν οι απολύσεις των 7.000 υγειονομικών σε αναστολή! Να ξηλώσουμε το καθεστώς της κορωνο-χούντας!

 

Το κίνημα των Καναδών φορτηγατζήδων και του καναδικού λαού 
ενάντια στα ολοκληρωτικής εμπνεύσεως 
«υγειονομικά» μέτρα (αριστερά)
είναι ένα από τα πολλά αυθόρμητα λαϊκά κινήματα που βρίσκονται σε 
εξέλιξη παγκοσμίως. Να μιμηθούμε το παράδειγμά τους και στην
Ελλάδα, ξεκινώντας από την απαίτηση να γυρίσουν στις δουλειές
τους οι υγειονομικοί σε αναστολή (δεξιά).


Ο σημαντικότερος αγώνας αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι ο αγώνας των ανεμβολίαστων υγειονομικών που εδώ και έξι μήνες έχουν εκδιωχθεί από τις δουλειές τους με αναστολές και απειλούνται ανοιχτά από την κυβέρνηση με απόλυση. Είναι ο σημαντικότερος αγώνας όχι μόνο γιατί αφορά 7.000 ανθρώπους που και τυπικά ανήκουν στην εργατική τάξη (στην πλειονότητα νοσηλεύτριες, τραυματιοφορείς, πληρώματα ασθενοφόρων, καθαρίστριες και διοικητικοί υπάλληλοι), όχι μόνο επειδή είναι η πρώτη απόπειρα μαζικών απολύσεων στο δημόσιο που θα ανοίξει την πόρτα και για άλλες, αλλά κι επειδή είναι ένας αγώνας υπέρ της ατομικής ελευθερίας και του δικαιώματος του κάθε ανθρώπου να ορίζει το σώμα του απέναντι στην προσπάθεια ολοκληρωτικού κρατικού ελέγχου.

Η αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα τους είναι ύψιστη υποχρέωση όλων όσων μιλούν στο όνομα της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των εργατικών δικαιωμάτων, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της αριστεράς. Δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόσχημα. Το κυρίαρχο αφήγημα ξεφτίζει παγκόσμια. Μια σειρά από χώρες (Αγγλία, Ιρλανδία, Σουηδία, Δανία, Τσεχία, Ισπανία κ.λπ.) προχωρούν σε άρση των περισσότερων ή και όλων των μέτρων (υποχρεωτικών εμβολιασμών, πιστοποιητικών, τεστ, μασκών κ.λπ.). Ακόμη και ο φανατικός Μακρόν συζητά την κατάργηση του πάσου στα τέλη Μαρτίου. Μέχρι και από τα «επίσημα χείλη» στη χώρα μας, που μέχρι πριν λίγο έσπερναν τον τρόμο, ομολογείται πλέον ότι «τείχος ανοσίας» δεν μπορεί να χτιστεί με αυτά τα εμβόλια, ότι οι πάντες κολλάνε και μεταδίδουν την Όμικρον, ότι η Όμικρον προκαλεί ελαφρά νόσηση και ότι προαναγγέλλει το τέλος της «πανδημίας». Το ΕΣΥ έχει άμεση ανάγκη την επιστροφή αυτών των υγειονομικών, αφού έχει περιέλθει σε κατάσταση διάλυσης, γεγονός που ομολογείται έμμεσα από το ίδιο το υπουργείο, που υποχρεώνει τους νοσούντες εμβολιασμένους υγειονομικούς να επιστρέφουν στη δουλειά τους πέντε μέρες μετά το θετικό τεστ και δεν βγάζει σε αναστολή τους 10.000 διπλο-εμβολιασμένους υγειονομικούς που έχουν αρνηθεί να κάνουν την τρίτη δόση. Είναι πια φανερό ότι οι αυξημένοι θάνατοι στη χώρα μας δεν οφείλονται στον ιό αλλά στη διάλυση του συστήματος υγείας.

Ο αγώνας αυτός των υγειονομικών αποτελεί την ελληνική συμμετοχή στο παγκόσμιο κίνημα κατά του ολοκληρωτισμού, που πλέον έχει απλωθεί παντού, έχει πάρει κεφάλι και απειλεί άμεσα τον αντίπαλο. Οι φορτηγατζήδες του Καναδά, με την έμπρακτη συμπαράσταση μεγάλου μέρους του λαού, έτρεψαν σε φυγή τον πρωθυπουργό Τρυντώ και υποχρέωσαν κάποιες πολιτείες σε μερική άρση των μέτρων. Μεγάλες διαδηλώσεις συνεχίζονται σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία κ.λπ. Μεγάλο κονβόι ελευθερίας οργανώνεται για τις 14 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η απάτη, το ψέμα, η προπαγάνδα και η τρομοκρατία δύο ετών δεν μπορεί πια να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να τραβήξει από τα μαλλιά το αφήγημα της κορωνοφοβίας, της στοχοποίησης των ανεμβολίαστων, του αυταρχισμού και του κοινωνικού διαχωρισμού για να κρύψει τη γύμνια της, αλλά σε αυτό το διεθνές κλίμα θα είναι δύσκολο να το κάνει για πολύ ακόμα.

Τώρα είναι η ευκαιρία να ανδρωθεί και στη χώρα μας το κίνημα κατά του ολοκληρωτισμού, με κεντρικό άξονα τον αγώνα των υγειονομικών. Τώρα είναι η ευκαιρία οι κινήσεις που έχουν σχηματιστεί να βγουν πιο θαρρετά προς τα έξω, να απαιτήσουν την άρση των μέτρων και στη χώρα μας, και –πάνω απ’ όλα– να σταθούν στο πλευρό των υγειονομικών.

Φτάνει πια! Ο ολοκληρωτισμός δεν πρέπει να περάσει!

 

Βασίλης Παπανικολάου