Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Η Κεραμέως εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς

Αντί να δίνει χαρτζιλίκια για να συντηρήσει το αίσχος της
τηλεκπαίδευσης, η κυβέρνηση θα έκανε καλά να σταματήσει
τον πόλεμο στους εκπαιδευτικούς και να ενισχύσει πραγματικά
τη δημόσια παιδεία
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας προχώρησαν πρόσφατα σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να δοθούν στους εκπαιδευτικούς επιταγές (voucher) για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού αξίας 200 ευρώ. Πρόκειται για προκλητική κοροϊδία! Η κ. Κεραμέως και το επιτελείο της νομίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα εξαγοράσει τις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών οι οποίοι αντιδρούν στην ταξική και αντιεκπαιδευτική πολιτική της.

Ειδικά τη φετινή χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας το μόνο που έχει κάνει απέναντι στους εκπαιδευτικούς είναι να απειλεί, να τρομοκρατεί, να βγάζει παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους με fast track διαδικασίες μέσω των δικαστηρίων, να στέλνει ΜΑΤ και αύρες στις διαδηλώσεις τους, ενώ την ίδια στιγμή τους έχει αφήσει εντελώς μόνους να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της επιδημίας και των λοκντάουν στους μαθητές τους.Νομίζει, λοιπόν, ότι με τέτοιου είδους «χάντρες και καθρεφτάκια» θα ξεγελάσει τους εκπαιδευτικούς;

Στόχος τους φυσικά είναι να προωθήσουν νέες μορφές «εκπαιδευτικής» διαδικασίας, και κυρίως την τηλεκπαίδευση, ρίχνοντας το βάρος στις πλάτες των εκπαιδευτικών, ώστε να εργάζονται από το σπίτι τους και με τον δικό τους εξοπλισμό. Άλλωστε, το επικοινωνιακό αυτό τέχνασμα έχει ως σκοπό να καλύψει τις τραγικές ελλείψεις των δημόσιων σχολείων σε τεχνολογικό εξοπλισμό λόγω της συνειδητής πολιτικής της κυβέρνησης για μη στήριξη της δημόσιας παιδείας. Αντί να ενισχύσουν τα σχολεία δίνοντάς τους έστω σε πρώτη φάση αυτό το ποσό (συνολικά 140.000.000 ευρώ), πετάνε το μπαλάκι και την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς.

Το μέγεθος δε της κοροϊδίας είναι τόσο μεγάλο, που ακόμα και το ποσό αυτό των 200 ευρώ, με τη σημερινή ακρίβεια, δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για σοβαρό τεχνολογικό εξοπλισμό.

Οι εκπαιδευτικοί δεν θα τσιμπήσουμε το «τυράκι» της Κεραμέως. Τα χρήματα αυτά να δοθούν στα σχολεία, τα σχολεία να ενισχυθούν πλήρως με τεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες και επιτέλους να καταργηθεί αυτό το αίσχος της τηλεκπαίδευσης σε ανήλικους μαθητές, που είναι εντελώς αντιπαιδαγωγικό και ψυχοφθόρο.

 

Μ. Σάκος