Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Νέα ραπίσματα για το κυρίαρχο υγειονομικό αφήγημα

Το εγκυρότερα ιατρικό περιοδικό του κόσμου επικρίνει
σκληρά την ελληνική κυβέρνηση για την επιβολή προστίμου
στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών
Σε σχεδόν καθημερινή βάση πλέον εμφανίζονται ειδήσεις, έρευνες και αποκαλύψεις οι οποίες γκρεμίζουν την καθεστωτική προπαγάνδα για την επιδημία. Μια καθεστωτική προπαγάνδα η οποία, στη βάση συνειδητών ψεμάτων, εκβιασμών, εκφοβισμού κ.λπ., οδήγησε στην επιβολή μιας ξεκάθαρα ολοκληρωτικής αντίληψης για το σώμα μας, τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας.

Βασικό κομμάτι της «υγειονομικής» τρομοκρατίας υπήρξε η επιβολή του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

 Στο εγκυρότερο ιατρικό περιοδικό του κόσμου, το The Lancet, δημοσιεύθηκε πρόσφατα ένα άρθρο το οποίο χαρακτηρίζει ρατσιστικό και αντιδημοκρατικό αυτό το μέτρο. Το άρθρο αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων: ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που επέβαλε πρόστιμα σε ανεμβολίαστους με μόνο κριτήριο την ηλικία· ότι κανείς ποτέ δεν υποστήριξε ότι θα έπρεπε να επιβληθούν πρόστιμα στους ανεμβολίαστους παχύσαρκους ή χρονίως πάσχοντες, παρότι αυτοί οι προδιαθεσικοί παράγοντες είναι εξίσου σημαντικοί με την ηλικία· ότι το πρόστιμο πλήττει το δικαίωμα των ηλικιωμένων στην αυτοδιάθεση και νομιμοποιεί τη στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων για «υπερβολική χρήση των υπηρεσιών υγείας»· επίσης, ότι το μέτρο μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες σε βάθος χρόνου όσον αφορά την καθολικότητα των συστημάτων υγείας. 

Τελευταία, επίσης, εμφανίστηκε σε έκδοση του ομίλου του εγκυρότατου επιστημονικού περιοδικού Natureέρευνα η οποία: συσχετίζει, έστω και στατιστικά, με τον εμβολιασμό τα αυξημένα (άνω του 25%) αναφερόμενα καρδιαγγειακά επεισόδια σε άτομα κάτω των 40 ετών στο Ισραήλ. 

Θα μπορούσαμε ακόμα να αναφέρουμε την παραδοχή για πρώτη φορά από επίσημα χείλη στην Ελλάδα ότι αυτοί που πεθαίνουν στις ΜΕΘ δεν πεθαίνουν από covid αλλά με covid, και πολλά άλλα. Δεν υπεισερχόμαστε περαιτέρω στις διάφορες πτυχές, επιστημονικές και πολιτικές, της διαχείρισης της επιδημίας. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην τονίσουμε ότι: όσοι υποστήριξαν την κατασταλτική λογική στην αντιμετώπιση της επιδημίας και «ξέπλυναν» τον ολοκληρωτισμό με την επίκληση των «εκτάκτων συνθηκών» διαψεύδονται πλέον ολοφάνερα. Και αντίθετα,δικαιώνονται αυτοί που επέμειναν στη δημοκρατία, στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά δικαιώματα και σε μια ανοιχτή, ψύχραιμη, χωρίς αποκλεισμούς απόψεων επιστημονική και πολιτική συζήτηση για την επιδημία. Και αυτό πρέπει να το τονίσουμε γιατί η απειλή του ολοκληρωτισμού θα επιστρέψει, με παρόμοια ή άλλη αφορμή.

 

Πάρις Δάγλας