Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Τέμπη: Ο αγώνας για δικαιοσύνη δεν σταματά

 

Η κατακραυγή για την επιχειρούμενη συγκάλυψη 
του εγκλήματος των Τεμπών έγινε καταλύτης για τη
 συνείδηση του ελληνικού λαού
Η αποφασιστική στάση των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών είναι ένας φωτεινός φάρος για όλη την ελληνική κοινωνία. Μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, όπου προσπαθεί με λύσσα να τον σύρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου των συγγενών των θυμάτων, αλλά και όλοι οι συγγενείς των θυμάτων και οι επιζήσαντες του μοιραίου τρένου, με τον ηρωικό αγώνα που δίνουν, έκαναν τον ελληνικό λαό να φύγει από το σοκ και να περάσει στην απαίτηση για δικαιοσύνη, για τιμωρία των ενόχων. Τα Τέμπη λειτουργούν ως καταλύτης της συνείδησης του λαού. Η κυβέρνηση δέχθηκε για πρώτη φορά ένα ισχυρό χτύπημα, γεγονός που φάνηκε ακόμα και στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Η δήλωση της Ευρωπαίας εισαγγελέως ότι μπαίνουν εμπόδια στην αποκάλυψη της αλήθειας (εννοώντας φυσικά την κυβέρνηση), η αποκάλυψη –από συγκρότημα Τύπου που ήταν μέχρι τώρα υποστηρικτικό προς την κυβέρνηση– ότι μονταρίστηκαν οι συνομιλίες των μηχανοδηγών, η αποκάλυψη ότι υλικό από τα βαγόνια μεταφέρθηκε παράτυπα σε ιδιωτικό χώρο, αλλά και η προκλητική και χυδαία κάλυψη του Κ. Καραμανλή, όλα αυτά αποτελούν τον δυναμίτη που απειλεί να τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση.

Η αλαζονεία και η προκλητική απαξίωση του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που η υγεία και η παιδεία δέχονται ολομέτωπη επίθεση, και μετατρέπονται από κοινωνικά αγαθά σε ακριβά εμπορεύματα, η αυξανόμενη ακρίβεια, η απροκάλυπτη καταστολή σε όσους τολμούν να σηκώσουν κεφάλι, π.χ. φοιτητές, κάνουν τον ελληνικό λαό να ασφυκτιά και να αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο ότι ζει σε μια κατ’ επίφαση δημοκρατία. Μια «δημοκρατία» όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμιά αξία, όπου τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα είναι κενό γράμμα, μια «δημοκρατία» που θυμίζει περισσότερο ολοκληρωτικό καθεστώς.

Ο ηθικός βούρκος της κυβέρνησης Μητσοτάκη τρέφεται από τη μανία της να ξεπουλήσει τα πάντα στη χώρα, μετατρέποντάς τη σε μια κερδοφόρα μπίζνα για τους παρατρεχάμενούς της αλλά και για το πιο σκοτεινό κομμάτι του εγχώριου κεφαλαίου που εκφράζει άριστα – και αυτή μάλλον είναι και η μόνη «αριστεία» που τη διακρίνει. Ένα ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και υποδομών που, στην περίπτωση του σιδηρόδρομου, είχε σαν αποτέλεσμα να θρηνήσουμε νεκρούς. 

Ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του ξύπνησε! Αυτό φάνηκε και στις μεγάλες συγκεντρώσεις για τη μαύρη επέτειο της τραγωδίας. Θα υπερασπιστεί τους νεκρούς του, απαιτώντας τη δικαίωσή τους και την παραδειγματική τιμωρία για αυτούς που τους θυσίασαν στον βωμό της πιο σκοτεινής δύναμης, αυτής του κέρδους!

 

Μαρία Καράβολα