Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ 2018


Αδέλφια εργάτες και εργάτριες

● Την 1η Μαϊου του 1886, στο Σικάγο, οι Αμερικανοί εργάτες εξεγέρθηκαν και κατέκτησαν το δικαίωμα της 8ωρης εργασίας, με τίμημα την εκτέλεση των αρχηγών τους από τους καπιταλιστές δημίους. Τον δρόμο τους ακολούθησαν λίγο μετά οι Ευρωπαίοι εργάτες και με αιματηρές θυσίες κατέκτησαν και αυτοί το 8ωρο.

● 132 χρόνια μετά, εδώ στην Ελλάδα, η εγχώρια μεγαλοαστική τάξη και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές-τοκογλύφοι-«δανειστές», αφού χτύπησαν ανελέητα τα μεροκάματά μας και τα δικαιώματά μας με «εργαλείο» τους το Μνημόνιο και όργανά τους όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, θέλουν τώρα να παγιώσουν αυτή την κατάσταση και βάζουν στο στόχαστρό τους και τα ελάχιστα εναπομείναντα δικαιώματά μας. Ο σκοπός τους είναι να μας μετατρέψουν σε τέλειους δούλους, ώστε να στηρίξουν στις πλάτες μας την ανάκαμψη των κερδών τους.

● Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υπηρετεί πιστά την ίδια βάρβαρη μνημονιακή πολιτική, αφήνει υποσχέσεις ότι –αν όλα «πάνε καλά» με την οικονομία και συμφωνήσουν και οι «δανειστές» (αμφότερα πολύ αμφίβολα)– θα επαναφέρει κάποιου είδους συλλογικές συμβάσεις και θα αυξήσει «σταδιακά» τον κατώτατο μισθό. Την ίδια στιγμή, όμως, έχει ψηφίσει για το 2019-20 μέτρα που οδηγούν σε νέα δραματική μείωση μισθών και συντάξεων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι: για να αποτρέψουμε τον οριστικό καταποντισμό μισθών-συντάξεων, να ξανακερδίσουμε τις συλλογικές συμβάσεις αλλά και όλα αυτά που μας στέρησαν τόσα χρόνια, θα πρέπει εμείς οι εργάτες, οι φτωχοί, οι εκμεταλλευόμενοι: να αγωνιστούμε οργανωμένα, με ενότητα, αποφασιστικότητα και τόλμη! 

● Σε μια τέτοια πάλη δεν θα είμαστε μόνοι μας. Ο καπιταλισμός έχει φάει τα ψωμιά του παγκοσμίως. Το μόνο που έχει να μας «τάξει» είναι φτώχεια και πολέμους. Η Ευρωπαϊκή «Ένωση» είναι σε μεγάλη κρίση και οι νέοι «εμπορικοί πόλεμοι» προκαλούν διαίρεση μέσα στο στρατόπεδο των ταξικών μας εχθρών. Με όπλο τις ακατάβλητες ιδέες του μαρξισμού, με νέες, άφθαρτες, τίμιες, τολμηρές ηγεσίες, μπορούμε και στη χώρα μας και διεθνώς να γίνουμε ένα τεράστιο ποτάμι που θα πνίξει τους εκμεταλλευτές και τους πολιτικούς υπηρέτες της κεφαλαιοκρατίας!

Η εργατική μας τάξη είναι η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας!



socialistikiprooptiki.blogspot.gr                                                              socialistikiprooptiki@gmail.com




Η προκήρυξή μας που μοιράστηκε στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις