Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η εφημερίδα μας

Αυτήν την τόσο μικρή σε μέγεθος εφημερίδα μας, αλλά και αντίστροφα την τόσο μεγάλη σε πολιτική σκέψη, τόλμη  και ιδέες. Όλοι εμείς που την γράφουμε, παλεύουμε μ’ αυτήν  ή την διαβάζουμε: την αγαπάμε… Και είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν.

Γιατί παλεύει πάνω στο σύνθημα του μέγιστου παγκόσμιου ηγέτη μας Κάρολου Μαρξ, που μας δίδαξε ότι «οι κομμουνιστές λένε πάντα την αλήθεια». Γιατί παλεύει πάνω στα βασικά και πραγματικά προβλήματα της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λάου: Και επίσης διότι διαθέτει την πολιτική αντίληψη και την τόλμη να διακινδυνεύει πολιτικές προβλέψεις, να επιμένει και να αντιπαρατάσσεται με όλους και στο τέλος να επαληθεύεται.
Αλλά πέρα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα είμαστε περήφανοι για την εφημερίδα μας: Διότι αντλεί την ηθική της δύναμη, το δυναμισμό της και τον αυτοσεβασμό της, από το ότι μάχεται για τη μεγαλύτερη ιστορική αναγκαιότητα και το μεγαλύτερο ηθικό σκοπό που υπάρχει. Που είναι η ισότητα, η αδελφότητα κα η δικαιοσύνη της κομμουνιστικής κοινωνίας.
Η εφημερίδα μας όμως διαφέρει από τις άλλες εφημερίδες και σε κάτι άλλο. Διότι ενώ είναι το κεντρικό όργανο της πάλης της οργάνωσής μας, της ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΝΩΣΗΣ, ταυτόχρονα είναι και η εκπαιδευτική της σχολή, της γραπτής διατύπωσης του λόγου.
Γι’ αυτό και οι σύντροφοί μας δε χωρίζονται σε αυτούς που τη γράφουν και σ’ αυτούς που τη διανέμουν… Διότι όλοι μας τη γράφουμε, και όλοι μας τη διανέμουμε.


Από τη σύνταξη