Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Κυκλοφορεί Στην Υπεράσπιση του Μαρξισμού


Γιατί η κρίση του 2008 ήταν η σημαντικότερη στην πρόσφατη ιστορία του καπιταλισμού και πώς οδήγησε σε αδιέξοδο τη λεγόμενη «φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη»; Γιατί επιστρέφει ο προστατευτισμός και πώς η εργατική τάξη μπορεί να εκμεταλλευθεί τη διαίρεση του καπιταλιστικού στρατοπέδου; Πώς εντάσσεται η «ελληνική κρίση» μέσα σε αυτές τις διεθνείς εξελίξεις; Γιατί οξύνονται τα εθνικά ζητήματα και πώς τίθεται το μεταναστευτικό ζήτημα στην εποχή μας; Μπορεί να αυτομεταρρυθμιστεί ο καπιταλισμός; Γιατί η εργατική τάξη παραμένει ο μοναδικός φορέας της κοινωνικής αλλαγής; Διαψεύστηκε ο μαρξισμός από την πτώση του Ανατολικού Μπλοκ το 1989 και όσα ακολούθησαν; Γιατί η υπεράσπιση της επαναστατικής συνέχειας είναι όρος για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και της πρωτοπορίας του; Διατηρεί το Μεταβατικό Πρόγραμμα και η διδασκαλία του Λέοντα Τρότσκυ την επικαιρότητά της; Πού πρέπει να ρίξουν το βάρος τους σήμερα όσοι πονάνε την υπόθεση της εργατικής μας τάξης και της αλλαγής του κοινωνικού συστήματος;


Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει αυτή η πολιτική μπροσούρα, γραμμένη από τον σύντροφό μας Πάρι Δάγλα, αλλά που εκφράζει συλλογικά τις απόψεις της οργάνωσής μας, της Κομμουνιστικής-Τροτσκιστικής Ένωσης (4η Διεθνής). Μέσα στις συνθήκες της ιδεολογικής και πολιτικής υποχώρησης που βιώνουμε τις τελευταίες δεκαετίες, δεν υπάρχει πιο επιτακτικό καθήκον από τον πολιτικό επανεξοπλισμό της πρωτοπορίας, στη βάση της επαναθεμελίωσης του μαχόμενου μαρξισμού. Η κρίση της ανθρωπότητας παραμένει μια κρίση ηγεσίας της εργατικής μας τάξης. Για να επανέλθει στην ημερήσια διάταξη η ανατροπή του εντελώς παρηκμασμένου καπιταλιστικού συστήματος, πρέπει ένα κρίσιμο δυναμικό να ξαναβγεί μπροστά με την ακατάβλητη σημαία του μαρξισμού στη θεωρία και την πράξη. Καθένας που συμφωνεί με τις απαντήσεις που δίνει αυτή η μπροσούρα έχει καθήκον να συμβάλει έμπρακτα στην επίλυση της κρίσης ηγεσίας της εργατικής μας τάξης!

Την μπροσούρα μας μπορείτε να την παραγγείλετε στέλνοντας mail στο socialistikiprooptiki@gmail.com είτε με επιστολή στη διεύθυνση της εφημερίδας μας (Καποδιστρίου 47, ΤΚ 10432, Αθήνα). Θα τη βρείτε επίσης στα βιβλιοπωλεία «Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο» (Θεμιστοκλέους 37, Αθήνα) και «Ναυτίλος» (Χαρ. Τρικούπη 28, Αθήνα).

Η σύνταξη