Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Σκηνικό υπόκοσμου στο καθεστώς των «αρίστων»

 

Πολλαπλασιάζονται οι περιπτώσεις που δείχνουν ότι
κομμάτια της 
«επιχειρηματικότητας» του υπόκοσμου
διαπλέκονται με την κυβέρνηση

Μια συνέντευξη του πρώην υπουργού Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, στην εφημερίδα “Documento” αποτέλεσε το έναυσμα για ένα ντόμινο αποκαλύψεων, με πρωταγωνιστή τον «μάνατζερ» Μένιο Φουρθιώτη, αποκαλύψεις που εμπλέκουν δύο υπουργούς αλλά έμμεσα και τον πρωθυπουργό!

Ο Βρούτσης δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο ανακάλυψε πως ο Φουρθιώτης και κάποιοι συνεργοί του δήλωναν εν μέσω πανδημίας μισθούς 80.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πληρωμή του 60% του μισθού από το δημόσιο μέσω του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Όταν ο Βρούτσης επιχείρησε να σταματήσει την κομπίνα, ο Φουρθιώτης εισέβαλε στο υπουργείο με μπράβους και τον απείλησε ότι θα τον καρατομήσει. Λίγες μέρες μετά, ο Βρούτσης αποπέμφθηκε από τον πρωθυπουργό! Τυχαίο;

Επί τέσσερις μήνες η κυβέρνηση δεν είχε στείλει στον εισαγγελέα τα στοιχεία που είχε συλλέξει το Υπουργείο Εργασίας ήδη από τον Δεκέμβριο, για την απάτη τουλάχιστον 200.000 ευρώ! Ο Φουρθιώτης συνέχισε τη δράση του με κομπίνες και απάτες ψεύτικων πωλήσεων και, παρά τις καταγγελίες, οι αρχές δεν «έβλεπαν» κάτι. Μάλιστα, του παρείχαν και πολυπληθή φρουρά και θωρακισμένα αυτοκίνητα! Όταν δημοσιοποιήθηκε η προκλητική φύλαξή του, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε αρχικά σε διάψευση των δημοσιευμάτων, αλλά τελικά ο Χρυσοχοΐδης αφαίρεσε τη φρουρά και παραδέχτηκε πως κακώς υπήρχε.

Κατόπιν όλων αυτών, και ο υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης δηλώνει πως θα καταθέσει στον εισαγγελέα τα αναλυτικά στοιχεία της υπόθεσης. Ο Φουρθιώτης, όμως, περνά στην αντεπίθεση και προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να ακυρωθεί η μείωση, όπως αναφέρει, της φρουράς του, ενώ συνεργάτης του με δημόσια επιστολή –που έχει μείνει μέχρι στιγμής αναπάντητη– υποστηρίζει ότι ο Χρυσοχοΐδης και η ΕΛ.ΑΣ. έδιναν οδηγίες να αποσιωπούνται περιστατικά αστυνομικής βίας και να προβάλλονται διαφημιστικά, διθυραμβικά «ρεπορτάζ» για τον υπουργό και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. στην εκπομπή του Φουρθιώτη!

Με βάση όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε τι είδους κυβέρνηση είναι αυτή η κυβέρνηση των «αρίστων», που εκβιάζεται από τέτοια άτομα, ενώ μπορεί να υποθέσει ο καθένας ποια είναι η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι σε ισχυρότερους από τον Φουρθιώτη ανθρώπους, μιας και ο ίδιος μάλλον αποτελεί «βιτρίνα» για κάποιον ισχυρότερο. Αυτό είναι το αστικό πολιτικό οικοδόμημα, σαθρό και βρώμικο από τα θεμέλια μέχρι το ρετιρέ.

 

Γιάννης Τριανταφύλλου