1 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στην κλινική «Παμμακάριστος» στην Αθήνα έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο του νοσοκομείου διαμαρτυρόμενοι για την αιφνιδιαστική κλήση τους σε εφημερία.
● Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο Αθηνών-Πειραιώς (ΗΣΑΠ) έκαναν στάση εργασίας σε όλη την πρωινή βάρδια (6 π.μ.–2 μ.μ.) ζητώντας επειγόντως την πρόσληψη προσωπικού. Για τον ίδιο λόγο απήργησαν στην απογευματινή βάρδια (6 μ.μ.–2 π.μ.) οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ.
● Οι εργαζόμενοι στις εταιρείες ενέργειας ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ItalGas έκαναν 48ωρη απεργία με κεντρικό αίτημα την κατάργηση της εργολαβικής εργασίας. Έγινε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΔΕΠΑ Υποδομών στην Αθήνα.
● Οι μεταλλεργάτες των ναυπηγείων «Σπανόπουλου» στο Πέραμα έκαναν 24ωρη απεργία για τη συλλογική σύμβαση εργασίας τους. Στις 6 του μήνα προχώρησαν σε τετράωρη στάση εργασίας.
2 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι της χημικής βιομηχανίας «Eurodrip» στα Οινόφυτα Βοιωτίας έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο ζητώντας την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους. Συνέχισαν τις κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 6 και 14 του μήνα.
7 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) έκαναν 24ωρη απεργία, με συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για τη δραματική έλλειψη προσωπικού.
8 Μαρτίου: Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι σε όλη τη χώρα κατέβηκαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το ειδεχθές έγκλημα της αστικής τάξης και της κυβέρνησής της στα Τέμπη. Εκτός από δικαιοσύνη για τα θύματα και να μη συγκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι, απαίτησαν σιδηρόδρομους δημόσιους και ασφαλείς στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών.
14 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία κατέβηκαν σε τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδοογκολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Αγία Σοφία».
● Οι 135 εργαζόμενοι της «Ευρωπαϊκής Νηματουργίας ΒΑΡΒΑΡΕΣΣΟΣ ΑΕ» στη Νάουσα Ημαθίαςξεκίνησαν επίσχεση εργασίας για τα δεδουλεμένα 15 μηνών, καθώς όλο αυτό το διάστημα πληρώνονται με 300 ευρώ έναντι.
16 Μαρτίου: Ο ελληνικός εργαζόμενος λαός και η νεολαία του κατέβηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε οχτώ ημέρες σε 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία για το έγκλημα του αστικού καθεστώτος στα Τέμπη. Έγιναν μαζικές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.
20 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) έκαναν τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ενάντια στο νομοσχέδιο έμμεσης ιδιωτικοποίησης του νερού που κατεβάζει η κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης Κιλκίς και Σερρών έκαναν 24ωρη απεργία. Την επόμενη ημέρα, 21/03, που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο, έγινε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ (Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρωτευούσης) και άλλους εργαζόμενους και πολίτες της Αθήνας.
21 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε άλλους οργανισμούς κοινωνικοί λειτουργοίέκαναν 24ωρη απεργία, απαιτώντας προσλήψεις της ειδικότητάς τους σε όλες τις σχετικές δομές και οργανισμούς.
22 Μαρτίου: Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας ζητώντας την παράταση των συμβάσεων εργασίας τους. Οι συνάδελφοί τους στο Ηράκλειο Κρήτης έκαναν συγκέντρωση στις 24 του μήνα έξω από τα δικαστήρια όπου εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα τους και στις 28 του μήνα στο κέντρο της πόλης.
23 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα έκαναν τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο του νοσοκομείου ενάντια στον εντεινόμενο αυταρχισμό της διοίκησης. Στις 30 του μήνα έκαναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των νοσοκομείων τους οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί και στην κλινική «Παμμακάριστος» στην Αθήνα.
27 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στη φαρμακευτική εταιρεία «RAFARM» στην Ανατολική Αττική έκαναν τρίωρη στάση εργασίας στην πρωινή βάρδια του εργοστασίου, απαιτώντας την επαναπρόσληψη απολυμένου συναδέλφου τους.
28 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στην αρχαιολογική υπηρεσία στη Μύκονο, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες του νησιού, έκαναν τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο δημαρχείο, απαιτώντας τη διαλεύκανση του μαφιόζικου χτυπήματος που δέχθηκε συνάδελφός τους αρχαιολόγος από οικονομικά κυκλώματα, όπως και την προστασία του αρχαιολογικού έργου από τις αρχές.
29 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στον καλλιτεχνικό χώρο προχώρησαν σε νέες κινητοποιήσεις με 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Πολιτισμού ενάντια στη νέα αντεργατική ρύθμιση που προώθησε η κυβέρνηση για τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Σ. Κρόκος