2 Ιουλίου: Οι μεταλλεργάτες της βιομηχανίας ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη έκαναν δίωρες στάσεις εργασίας για δύο ημέρες (και στις 04/07) για αυξήσεις στους μισθούς.
● Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του ξενοδοχείου «Sunshine» στην Κέρκυρα έκαναν 24ωρη απεργία για τα δεδουλευμένα τους.
5 Ιουλίου: Οι εργάτες της βιομηχανίας ΦΑΓΕ στη Μεταμόρφωση Αττικής προχώρησαν σε δύο αλλεπάλληλες 48ωρες απεργίες για αυξήσεις στους μισθούς τους.
8 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο «Μέριμνα» στην Πάτρα κατέβηκαν σε 48ωρη απεργία για τα δεδουλευμένα δύο μηνών.
10 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) έκαναν απεργία με συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης. Αγωνίζονται για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας καθώς και ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση του οργανισμού και την περικοπή κονδυλίου 500.000 ευρώ απ’ τους μισθούς τους.
11 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι ξεναγοί έκαναν 24ωρη απεργία ενάντια σε ρυθμίσεις που υποβαθμίζουν κατάφωρα το επάγγελμά τους (περιορισμός σε κλειστούς χώρους, αχρήστευση πτυχίου τους). Έγινε συγκέντρωση στη Βουλή.
12 Ιουλίου: Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής έκαναν τετράωρη στάση εργασίας για το 5ήμερο-8ωρο-40ωρο. Έγινε συγκέντρωση στην Αθήνα.
15 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς απεξάρτησης και τα κέντρα πρόληψης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών ξεκίνησαν, με συγκέντρωση στο Σύνταγμα, κινητοποιήσεις ενάντια στο άθλιο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που διαλύει τις δομές απεξάρτησης και κλείνει τα δύο δημόσια ψυχιατρεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Την επόμενη μέρα έκαναν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας. Στις 17 του μήνα έγινε συναυλία στην Αθήνα.
16 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στη μεταλλουργία ΛΑΡΚΟ συνέχισαν τον αγώνα τους για τη σωτηρία της επιχείρησης με συγκέντρωση στην Αθήνα. Την επόμενη ημέρα έγινε 24ωρη απεργία σε όλη την περιοχή της Λοκρίδας και μεγάλη συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο στη Λάρυμνα.
23 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στη φαρμακοβιομηχανία ΦΑΜΑΡ στην Αττική έκαναν δίωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις απειλές εις βάρος συναδέλφων τους.
24 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στις δομές ψυχικής υγείας συνέχισαν τον αγώνα τους ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με 4ωρη στάση εργασίας στην Αττική. Έγινε συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας. Στις 29 του μήνα, ημέρα ψήφισης του κατάπτυστου νομοσχεδίου, έγινε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλη τη δημόσια υγεία, με μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι ο αγώνας για τη δημόσια ψυχική υγεία θα συνεχιστεί με κάθε τρόπο, ώστε το κυβερνητικό έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά.
25 Ιουλίου: Οι μεταλλεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος κατέβηκαν σε 24ωρη απεργία λόγω του θανάτου 63χρονου συναδέλφου τους, που καταπλακώθηκε από καταπέλτη πλοίου της EasyJet(ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Μ. Ηλιόπουλου), κατά τη διάρκεια της επισκευής του. Έγινε συγκέντρωση στην πύλη της Ν/Ε Ζώνης.
● Οι εργαζόμενοι στους αρχαιολογικούς χώρους όπου εκδίδονται ηλεκτρονικά εισιτήρια έκαναν 4ωρη στάση εργασίας ενάντια στην παράδοση των ταμείων σε ιδιωτική εταιρεία. Στις 28 του μήνα έκαναν 24ωρη απεργία για τον ίδιο λόγο το έκτακτο προσωπικό του Υπουργείου Πολιτισμού και οι αρχαιοφύλακες με ιδιωτική σύμβαση ορισμένου χρόνου. Έγινε συγκέντρωση μπροστά από την είσοδο του μνημείου της Ακρόπολης.
31 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση MEDIN έκαναν δίωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια και συγκέντρωση στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τις 7 απολύσεις συναδέλφων τους που ανακοίνωσε η εργοδοσία.
● Οι εργατοτεχνίτες του Δήμου Πειραιά έκαναν 3ωρη αποχή από την εργασία τους, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο συμβασιούχου συναδέλφου τους την ώρα της δουλειάς.
2 Αυγούστου: Οι οδηγοί δικύκλου στην εταιρεία e-food στη Θεσσαλονίκη έκαναν 4ωρη στάση εργασίας και μοτοπορεία στο κέντρο της πόλης διεκδικώντας επίδομα επικινδυνότητας εργασίας 15% επί του βασικού μισθού.
3 Αυγούστου: Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας ξεκίνησαν κυλιόμενες ανά περιοχή 24ωρες απεργίες διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και ένταξη όλων των ειδικοτήτων στο καθεστώς των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Στις 3 του μήνα έγινε απεργία στη Νότια Κέρκυρα, στις 8 στην Κεντρική και στις 10 στη Βόρεια. Ενδιάμεσα οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία «Mesonghi» και «Marbella» έκαναν στις 6 του μήνα 4ωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια, ενώ στις 7-8 του μήνα έκαναν 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Pelekas Monastery».
5 Αυγούστου: Οι εκπαιδευτικοί της Θράκης έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Κομοτηνή ενάντια στην πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε από την τοπική διεύθυνση εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.
21 Αυγούστου: Οι εργαζόμενοι στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη συνεχιζόμενη εγκατάλειψή του από την κυβέρνηση.
22 Αυγούστου: Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στην Καλαμάτα έκαναν δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας (και στις 29/08) ενάντια στις συνεχιζόμενες διακοπές ηλεκτροδότησης σπιτιών από τη ΔΕΗ για χρέη μερικών εκατοντάδων ευρώ.
27 Αυγούστου: Οι εργαζόμενοι του Θριάσιου νοσοκομείου στην Ελευσίνα έκαναν διήμερες κινητοποιήσεις για να παραταθεί η σύμβαση των 34 καθαριστριών του νοσοκομείου.
28 Αυγούστου: Οι εργαζόμενοι των Χανίων έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια διαμαρτυρόμενοι για τον τραγικό θάνατο τριών νέων εργαζόμενων (ο ένας ήταν 15 ετών!) σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ επέστρεφαν από πολύωρη εργασία σε δεξίωση υψηλών πολιτικών προσώπων.
Σ. Κρόκος