Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Πρόσφυγες και δημογραφικό ζήτημα

Είναι έγκλημα υπουργοί της κυβέρνησης να εμπλέκουν τους
πρόσφυγες στην επίλυση του δημογραφικού της Ελλάδας,
και να μην παίρνουν το παραμικρό μέτρο για την
 ενίσχυση των γεννήσεων
Δύο υπουργοί της κυβέρνησης, ο Μουζάλας και ο Ξυδάκης, δήλωσαν ότι οι πρόσφυγες θα λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας! Ο καθένας πάνω στη δυστυχία ξεριζωμένων ανθρώπων βλέπει ό,τι θέλει. Οι Γερμανοί θέλουν φτηνό εργατικό δυναμικό, οι Έλληνες υπουργοί ουσιαστικά εκφράζουν το βασικό και πάγιο σχέδιο της ελληνικής αστικής τάξης, που είναι η αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα!
Κάποιοι πρέπει να τους υπενθυμίσουν ότι οι πρόσφυγες δεν είναι οικονομικοί μετανάστες για εκμετάλλευση, ούτε μπορούν να λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα κανενός πέρα από αυτό του λαού τους και της πατρίδας τους.
Οι πρόσφυγες προστατεύονται από τις διεθνείς συνθήκες. Δεν πρέπει να υποχρεώνονται να δουλεύουν για να επιβιώσουν και άρα να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Πρέπει να παραμένουν ασφαλείς, να έχουν παροχές όπως στέγη, διατροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έως ότου τελειώσει ο πόλεμος και επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Και αν στην Ευρώπη της κρίσης δεν υπάρχουν χρήματα για αυτό το σκοπό, ας φορολογηθούν αυτοί που ευθύνονται και για την κρίση και για τους πολέμους, δηλαδή οι καπιταλιστές.
Όσο για το δημογραφικό, δεν ξέρουμε αν οι κύριοι Μουζάλας και Ξυδάκης έχουν σκοπό να βάλουν αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους να τεκνοποιήσουν με το ζόρι, αλλά υπάρχει και πιο απλός τρόπος να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Με μέτρα υπέρ των γεννήσεων του ελληνικού πληθυσμού, υπέρ της μητρότητας, υποστήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, αύξηση των μισθών και των κοινωνικών παροχών, ανάπτυξη δομών όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί κ.λπ., προστασία της εργαζόμενης γυναίκας και πολλά άλλα.
Όσο η κρίση του συστήματος βαθαίνει, η μόνη μέθοδος που έχουν οι καπιταλιστές για να την ξεπεράσουν είναι οι πόλεμοι και η βαρβαρότητα. Σε αυτές τις συνθήκες που προσπαθούν να βουλιάξουν την ανθρωπότητα, η μόνη απάντηση είναι η πάλη για έναν κόσμο ειρηνικό, δίκαιο και ασφαλή, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Ανάπτυξη του αντιπολεμικού κινήματος, να σταματήσει ο πόλεμος και να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στις πατρίδες τους. Ανάπτυξη του εργατικού κινήματος, με αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό, για να ανατρέψουμε το άδικο αυτό σύστημα που γεννάει μόνο πολέμους και καταστροφές.


Μαρία Καράβολα