Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Το εγκληματικό ισλαμικό καθεστώς του Ερντογάν

Όχι, δεν είναι πόλη της Συρίας. Είναι η Τσιζρέ της Τουρκίας,
 ισοπεδωμένη από τον πόλεμο που διεξάγει ο Ερντογάν 
μέσα στη χώρα του κατά των Κούρδων
Σε μια νέα φάση περνά το ισλαμικό τουρκικό καθεστώς εξαπολύοντας αδυσώπητη βία και τρομοκρατία στο εσωτερικό της χώρας. Ο νέος σουλτάνος Ερντογάν, σύμμαχος των αιμοδιψών τζιχαντιστών του ISIS, έχει εξαπολύσει ανηλεή πόλεμο μέσα στην ίδια του τη χώρα ενάντια στον κουρδικό λαό. Εκατοντάδες είναι οι νεκροί Κούρδοι, ενώ ο στρατός του, εξωθούμενος από τη φαιά προπαγάνδα του καθεστώτος, έχει φτάσει στο σημείο να ακολουθεί μεθόδους του Ισλαμικού Κράτους. Στο Τσιζρέ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με δημοσιογράφους, τα τουρκικά στρατεύματα κατέσφαξαν εκατοντάδες Κούρδους, μεταξύ αυτών γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, ενώ σε μια περίπτωση έκαψαν μαζικά 150 άτομα σε ένα υπόγειο! Εκεί ανακαλύφθηκαν μέχρι και πτώματα… αποκεφαλισμένα!

Την ίδια στιγμή, το βάρβαρο αυτό καθεστώς δεν μπορεί να ανεχτεί καμία κριτική. Μέσα σε λίγες ώρες κατέλαβε βίαια με τις δυνάμεις καταστολής του τα γραφεία της πρώτης σε κυκλοφορίας εφημερίδας της χώρας, της Ζαμάν, και την ανάγκασε να αλλάξει γραμμή και από αντιπολιτευόμενη να γίνει φιλοκυβερνητική! Τώρα, προσπαθεί να βγάλει εκτός νόμου το τρίτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα της χώρας, το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), καθώς προχώρησε σε άρση της βουλευτικής ασυλίας των δύο συμπροέδρων και τριών βουλευτών του.
Μιλάμε δηλαδή για ένα καθεστώς το οποίο δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε από μία δικτατορία. Κι όμως! Μ’ αυτό το βάρβαρο καθεστώς συνομιλεί η «δημοκρατική» Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα η σύμμαχός του, Γερμανία, μ’ αυτούς τους απάνθρωπους προσπαθεί να βρει «ανθρωπιστική λύση» στο θέμα των προσφύγων, αυτούς ενισχύει με δισεκατομμύρια ευρώ, αυτούς γλείφει για να παίξει έναν πιο ενεργό ρόλο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Τεράστιες όμως είναι και οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του Τσίπρα, που συνεργάζονται με το χουντοειδές αυτό καθεστώς, και το μόνο που βρήκαν να πουν είναι ότι «ανησυχούν» για την κατάσταση στην Τουρκία…
Ωστόσο, τα εγκλήματα του Ερντογάν είναι ένδειξη κρίσης και όχι σταθερότητας. Με τους Κούρδους να ενισχύουν τη θέση τους στη Συρία και να μάχονται γενναία μέσα στην Τουρκία και με το προοδευτικό κομμάτι της τουρκικής κοινωνίας να συσσωρεύει όλο και μεγαλύτερη αγανάκτηση για τον αυταρχισμό του, οι μέρες του σουλτάνου είναι μετρημένες.



Μ. Σάκος