Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Το φάρμακο δεν πρέπει να δοθεί βορά στις ορέξεις των «δανειστών»!
Το 3ο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ ξεδιπλώνεται όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός, χτυπώντας μεταξύ άλλων και σημαντικούς παραγωγικούς κλάδους της χώρας, ένας εκ των οποίων είναι και η φαρμακοβιομηχανία. 
Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στα μέσα Οκτώβρη προβλέπει, μεταξύ άλλων, μείωση 50% στις τιμές των φαρμάκων που έχουν χάσει την πατέντα τους και κατά συνέπεια και των εγχώριων γενόσημων φαρμάκων. Και ενώ μπορεί αυτό να φαντάζει ένα «καλό» του μνημονίου για το λαό, έχει ουσιαστικά σαν στόχο να οδηγήσει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία σε έναν αδυσώπητο ανταγωνισμό τιμών με τις ξένες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα την εξαφάνιση της πρώτης. Ο κίνδυνος τα φθηνά ελληνικά φάρμακα να αντικατασταθούν στο τέλος από ακριβά εισαγόμενα αλλά και γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης είναι υπαρκτός!
Είναι ενδιαφέρον ότι ο κλάδος των φαρμακοβιομηχάνων στήριξε στην εκλογική μάχη του Ιανουαρίου τον ΣΥΡΙΖΑ, βγάζοντας μπροστά έναν από αυτούς, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο της ΒΙΑΝΕΞ, ο οποίος μέσα από τον διαδικτυακό του τόπο ενημέρωσης, το newsbomb.gr, πρόσφερε τέτοια στήριξη που θα τη ζήλευε ακόμα και η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η «Αυγή»! Και ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε, προτού γίνει εξουσία, ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία πρέπει πράγματι να προστατευτεί, ως μια στρατηγική βιομηχανία για τη χώρα! Τελικά, της έδωσε μέσω του 3ου Μνημονίου ένα χτύπημα. Εδώ εντάσσεται και η κόντρα Καμμένου-Γιαννακόπουλου, που βγήκε στη Βουλή, περί εκβιασμών του πρώτου από τον δεύτερο, και τις σχετικές μηνύσεις.
Φυσικά, εμείς δεν υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα οποιουδήποτε καπιταλιστή. Δεν μπορούμε, όμως, να μην πούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποταχθεί τόσο πολύ στους δανειστές-τοκογλύφους που  προδίδει ακόμα και τους ντόπιους αστούς συμμάχους του. Δεν μπορούμε, επίσης, να αγνοήσουμε το γεγονός ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, με τις 11.000 θέσεις εργασίας και την επιστημονική έρευνα στην οποία συνεισφέρει προς όφελος της δημόσιας υγείας, θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό πυλώνα σε όποιο σκηνικό διαμορφωθεί μετά την αποτυχία των μνημονίων. Μαζί με την ενέργεια, τη βαριά βιομηχανία, το εθνικοποιημένο τραπεζικό σύστημα και την αγροτική παραγωγή, θα παίξει έναν βασικό ρόλο στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο ελληνικός λαός.


Γιάννης Τριανταφύλλου