Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Αυτοί που ζητάνε την κατακρεούργηση των συντάξεων είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για το βούλιαγμα των Ταμείων μας

Με τους νέους αγώνες μας να εμποδίσουμε τη λογική «από τη
 δουλειά στο νεκροταφείο» που πάνε να επιβάλουν 
στο ασφαλιστικό
Oι δηλώσεις του υπουργού Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό ότι«μέσα σε ένα μήνα θα κάνουμε ό,τι δεν έγινε σε 40 χρόνια» και ότι μάλιστα αυτό θα γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία του λαού μας είναι το κερασάκι στην τούρτα της οργανωμένης επίθεσης από την παρούσα κυβέρνηση σε όποια δικαιώματα απέμειναν στην εργατική τάξη και στο λαό μας. Όσον αφορά το ασφαλιστικό, η περίοδος Γιαννίτση θα μοιάζει ονειρική μπροστά στον εφιάλτη που έρχεται.
Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι ακριβώς πρόκειται να γίνει και πού θα φτάσουν όσον αφορά την «τακτοποίηση» του ασφαλιστικού. Όμως, ένα είναι β»ξαγόρασ﷽﷽νωτικκορασίδων χωροφυλέβαιο, ότι θα φτάσουν μακριά. Από ό,τι έχει γίνει γνωστό, δεν θα θιγούν μόνο οι συντάξεις αλλά και δικαιώματα στη δημόσια υγεία και πρόνοια για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Οι προθέσεις πάντως της κυβέρνησης είναι: μείωση συντάξεων ακόμα και των κάτω από τα 1.000 ευρώ, αύξηση των ορίων ηλικίας, τέτοια που σχεδξεων.﷽﷽﷽﷽﷽ανακαθορισμπικουρικ ψή εντικόν κανείς δεν θα παίρνει πλήρη σύνταξη, αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων ώστε οι μελλοντικές να είναι ψίχουλα, κατάργηση του ΕΚΑΣ, των επικουρικών, του εφάπαξ κ.λπ., όπως και επανυπολογισμός όλων των παλιών συντάξεων. Και επειδή η κυβέρνηση για πρώτη φορά «φυλάττει σαν κόρη οφθαλμού την ενότητα του λαού» και δεν θέλει συνταξιούχους και εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, αποφάσισε να βάλει χέρι σε όλους και σε όλα. Θίγονται οι πάντες, συνταξιούχοι και μελλοντικοί συνταξιούχοι, παλιοί και νέοι ασφαλισμένοι, «υψηλές» και χαμηλές συντάξεις.

Και όλα αυτά μέσα στο πλαίσιο της «εξυγίανσης» των Ταμείων και του εξορθολογισμού του κράτους, κύριες επιταγές των «θεσμών» της Ε.Ε. Γι’ αυτό το λόγο προσπαθεί να σπεκουλάρει η κυβέρνηση πάνω στη λογική των «ρετιρέ» συνταξιούχων, λογική που δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από τον ελληνικό λαό, γιατί οι πραγματικά υψηλές συντάξεις είναι ελάχιστες και ο σκοπός είναι να χτυπηθεί η μεγάλη μάζα των συνταξιούχων. Εξάλλου, όλες οι συντάξεις έχουν περικοπεί μαζικά από τα προηγούμενα μνημόνια. Και φυσικά, με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να βάλουν χέρι και στις πρόωρες των γυναικών και των βαρέων ανθυγιεινών.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια κορόιδευαν όταν με βάρβαρα μέτρα δήθεν «έσωζαν» το ασφαλιστικό σύστημα. Λεηλάτησαν εισφορές και αποθεματικά. Χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 50 δις. Όλοι τηρούν σιγήν ιχθύος για το ποιος και τι χρεοκόπησε πραγματικά τα ταμεία. Κανείς δεν μιλά για την περίοδο Σημίτη, με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, που παίχτηκαν στον τζόγο τα χρήματα των ταμείων. Κανείς δεν μιλά για το 2012, που το PSI καταλήστευσε τα χρήματα των ταμείων. Και στο τέλος καλούμαστε εμείς ακόμα και σήμερα από την κυβέρνηση Τσίπρα να πληρώχους ﷽﷽﷽﷽﷽ τους συνταξιου παίχτηοσουμε το λογαριασμό.
Το κράτος και η εργοδοσία και τα μνημόνια ευθύνονται για τα άθλια μεροκάματα, την εισφοροδιαφυγή, την ανεργία, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τη μερική απασχόληση. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη, δεν επέλεξαν όλα τα παραπάνω και γι’ αυτό δεν πρέπει να πληρρι ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽γρα περυμε αι όχι το zοώσουν.
Όλοι, συνταξιούχοι και μη, τωρινοί και μελλοντικοί, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε εργοδοσία, «δανειστές» και κυβέρνηση να διαλύσουν την Κοινωνική Ασφάλιση, που κατακτήθηκε με τους αγώνες και το αίμα της τάξης μας. Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι λαϊκό δικαίωμα, δεν το διαπραγματευόμαστε, δεν το θυσιάζουμε στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, ούτε στο βωμό της πληρωμής των «δανειστών». Το χρωστάμε στον εαυτό μας, στις προηγούμενες και στις επόμενες γενιές!


Ματίνα Χελιδώνη