Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ 2016

Αδέλφια εργάτες και εργάτριες

Την 1η Μαϊου του 1886, στο Σικάγο της Αμερικής, οι Αμερικανοί εργάτες εξεγέρθηκαν και κατέκτησαν το δικαίωμα της 8ωρης εργασίας με τίμημα την εκτέλεση των αρχηγών τους από τους καπιταλιστές δημίους. Τον δρόμο τους ακολούθησαν λίγο μετά οι Ευρωπαίοι εργάτες και με αιματηρές θυσίες κατέκτησαν και αυτοί το 8ωρο.

130 χρόνια μετά, εδώ στην Ελλάδα η εγχώρια μεγαλοαστική τάξη, από κοινού με τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και με όργανα τις μνημονιακές υποτακτικές της κυβερνήσεις, έχει πέσει επάνω μας με σκοπό να μας αφαιρέσει όλα τα δικαιώματά μας και να μας μετατρέψει σε δούλους. Και σαν να μην έφταναν η ανεργία, το πετσόκομμα των μισθών και όλα τα μνημονιακά μέτρα εδώ και έξι χρόνια, τώρα θέλουν να μας δώσουν το τελειωτικό χτύπημα, με τη μαζική συρρίκνωση των συντάξεων και των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη νέα φορο-επιδρομή, αλλά και το «εφεδρικό» μνημόνιο των 3,5 δις. Το χειρότερο όλων όμως είναι η «διαπραγμάτευση» για τα εργασιακά, όπου οι «δανειστές» απαιτούν «απελευθέρωση» των απολύσεων, περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, γενίκευση της μερικής απασχόλησης κ.ά.

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί, οι σκληρά εκμεταλλευόμενοι, που αποτελούμε τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, πρέπει τώρα να βροντοφωνάξουμε: Ούτε ένα επιπλέον ευρώ στους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους! Στάση πληρωμής-διαγραφή του χρέους! Καμιά νέα θυσία στο βωμό των μνημονίων! Έξοδος από Ε.Ε.-Ευρωζώνη για να απαλλαγούμε από τους εκβιαστές-«δανειστές» και να οργανώσουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας από καλύτερες θέσεις.

Σε μια τέτοια πάλη δεν θα είμαστε μόνοι μας. Ο παγκόσμιος καπιταλισμός έχει φάει τα ψωμιά του και «σπέρνει» μόνο φτώχεια, πολέμους, βαρβαρότητα. Στη Γαλλία και σε άλλες χώρες οι εργαζόμενοι παλεύουν γενναία ενάντια σε μέτρα σαν κι αυτά που μας επιβάλλουν εδώ. Με όπλο τις ακατάβλητες ιδέες του μαρξισμού, με νέες, άφθαρτες, τίμιες, τολμηρές ηγεσίες, μπορούμε και στη χώρα μας και διεθνώς να περάσουμε στην αντεπίθεση και να πετύχουμε και πάλι νίκες απέναντι στους εκμεταλλευτές και τους δυνάστες της κεφαλαιοκρατίας! Η εργατική μας τάξη είναι η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας!


Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς!