Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ 2017

Αδέλφια εργάτες και εργάτριες

● Την 1η Μαΐου του 1886, στο Σικάγο της Αμερικής, οι Αμερικανοί εργάτες εξεγέρθηκαν και κατέκτησαν το δικαίωμα της 8ωρης εργασίας με τίμημα την εκτέλεση των αρχηγών τους από τους καπιταλιστές δημίους. Τον δρόμο τους ακολούθησαν λίγο μετά οι Ευρωπαίοι εργάτες και με αιματηρές θυσίες κατέκτησαν και αυτοί το 8ωρο.

131 χρόνια μετά, εδώ στην Ελλάδα η εγχώρια μεγαλοαστική τάξη, από κοινού με τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και με τωρινό όργανο τη μνημονιακή υποτακτική τους κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πέσει επάνω μας με σκοπό να μας αφαιρέσουν όλα τα δικαιώματά μας και να μας μετατρέψουν σε δούλους.


Με τη νέα συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών επιχειρείται να αλυσοδεθεί εκ νέου ο ελληνικός λαός για τα επόμενα χρόνια. Με βάρβαρες μειώσεις μισθών και συντάξεων, με απελευθέρωση των απολύσεων κ.λπ.

● Οι ντόπιοι και ξένοι δυνάστες τρέμουν την αντίδραση του ελληνικού λαού και γι’ αυτό λαβαίνουν από τώρα τα μέτρα τους. Εμείς οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί, οι σκληρά εκμεταλλευόμενοι, που αποτελούμε τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, δεν έχουμε τίποτε πια άλλο να χάσουμε μέσα στο σφαγείο της παραπαίουσας καπιταλιστικής ευρωπαϊκής «ένωσης». Να βροντοφωνάξουμε: Ούτε ένα επιπλέον ευρώ στους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους! Στάση πληρωμής-διαγραφή του χρέους! Καμιά νέα θυσία στο βωμό των μνημονίων! Έξοδος από Ε.Ε.-Ευρωζώνη για να απαλλαγούμε από τους εκβιαστές-«δανειστές» και να οργανώσουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας από καλύτερες θέσεις.

● Ο καπιταλισμός παγκόσμια έχει φάει τα ψωμιά του και το μόνο που μπορεί να δώσει είναι φτώχεια, πολέμους, βαρβαρότητα. Με όπλο τις ακατάβλητες ιδέες του μαρξισμού, με νέες, άφθαρτες, τίμιες, τολμηρές ηγεσίες, μπορούμε και στη χώρα μας και διεθνώς να γίνουμε ένα τεράστιο ποτάμι που θα πνίξει τους εκμεταλλευτές και τους δυνάστες της κεφαλαιοκρατίας! Η εργατική τάξη είναι η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας!


Κάτω τα νέα μέτρα της μνημονιακής τυραννίας!
Το δίκιο είναι μαζί μας και εμείς θα νικήσουμε!



 socialistikiprooptiki@gmail.com                           socialistikiprooptiki@gmail.com