Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Λεφτά υπάρχουν …αλλά μόνο για «ημέτερους»

Εν μέσω επιδημίας, επιχειρηματίες και επιχειρηματικές
ομάδες φιλικές προς την κυβέρνηση έκαναν γερή μπάζα.
..

Σε έναν αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένου να μοιράσει εν μέσω επιδημίας λεφτά σε «ημετέρους» με διάφορα προσχήματα.
20 εκατομμύρια ευρώ πήγαν στα ΜΜΕ της «λίστας Πέτσα» για να γλείφουν την κυβέρνηση (και ετοιμάζονται να δώσουν άλλα 2 εκατομμύρια). 6 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για τις μάσκες-«γίγαντες» για τους μαθητές (αφού τους έχουν στοιβάξει στις σχολικές αίθουσες). Μισό εκατομμύριο ευρώ για την κατασκευή πλωτού φράγματος ανάμεσα σε Λέσβο και Τουρκία για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών (γελάνε και τα ψάρια…). Να μην ξεχάσουμε τα 2 εκατομμύρια πεταμένα ευρώ για τον περιβόητο «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας, του «πολλά υποσχόμενου» για το μέλλον αυτού του τόπου Κώστα Μπακογιάννη (ο οποίος δήλωσε ότι θα επιστρέψει ξανά στο έργο και αυτή τη φορά με 63 εκατομμύρια συνολικά).

Επιπλέον, για την εξασφάλιση μιας πιο… ποιοτικής καταστολής, η κυβέρνηση προχωράει σε αγορές ύψους 40 εκατομμυρίων για ασπίδες, κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα, τεράστιες ποσότητες χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, αλλά και τζιπ της ΕΚΑΜ και κλούβες των ΜΑΤ! Να μην ξεχάσουμε και τα «δώρα» της κυβέρνησης προς τους κλινικάρχες – αντί να επενδύσει στη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας επιλέγει να αποζημιώνει με 1.672 ευρώ ημερησίως ιδιωτικές κλινικές στις οποίες θα νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα είναι η απάντηση στο πού θα βρούμε λεφτά για νέες ΜΕΘ με το κατάλληλο προσωπικό, για την κάλυψη των 30.000 οργανικών κενών στην υγεία, για δωρεάν τεστ σε όλο τον πληθυσμό, για την κάλυψη των 20.000 κενών στην παιδεία, για περισσότερους χώρους και περισσότερους καθηγητές στα σχολεία, για την εξασφάλιση του κατάλληλου υγειονομικού υλικού για την προστασία εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών, για την αύξηση των δρομολογίων στις συγκοινωνίες, για τη στήριξη των κατοίκων που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές (βλέπε Καρδίτσα) και ό,τι άλλο απαιτείται για μια πιο αξιοπρεπή διαβίωση στην εποχή της πανδημίας. Την ώρα λοιπόν που με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση μοιράζει δεκάδες εκατομμύρια σε κεφαλαιοκράτες, κλινικάρχες και μιντιάρχες κόβοντας (πάλι) μισθούς και δικαιώματα, ο λαός μας θα πρέπει να βγει μπροστά και με τους αγώνες του να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν!

 

Γιάννης Τριανταφύλλου