Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Αχυράνθρωπος του κεφαλαίου

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης διακρίνεται ιδιαίτερα στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου κάθε μεγέθους, αλλά κύρια βέβαια του πολύ μεγάλου. Είναι γενική πρακτική της περιφέρειας πλέον οι άμεσες αναθέσεις, όπως καταγγέλουν σύμβουλοι από όλο το φάσμα της αντιπολίτευσης. Η πλέον πρόσφατη ήταν αυτή για τον αποτεφρωτήρα των νοσοκομειακών αποβλήτων, που δόθηκε σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία για 23,5 χρόνια με ύψος έργου 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Η μεγάλη «μπίζνα» όμως είναι αυτή για τα απορρίμματα, που ενδιαφέρει και τα μεγάλα κεφάλαια των εργολαβο-κατασκευαστών. Όπως καταγγέλλουν οι δήμαρχοι της Αττικής, ο περιφερειάρχης τους παρέκαμψε απ’ τον ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), το όργανο που είναι αρμόδιο, προκειμένου να ελέγξει πλήρως την υπόθεση της κατασκευής έξι μεγάλων «πάρκων» ανακύκλωσης και αποκομιδής απορριμάτων. Στα οποία, ανομολόγητα, προωθείται και η επικίνδυνη καύση σκουπιδιών. 

Ο περιφερειάρχης έχει όλα τα προσόντα για αχυράνθρωπος των μεγάλων κεφαλαίων. Και ένα από αυτά είναι ότι είναι και ανύπαρκτος ως πολιτική οντότητα.


Σ.Κ.