Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Καταστολή εις βάρος απολυμένων εργατών στα Γιάννενα

Επίθεση των δυνάμεων καταστολής εις βάρος απολυμένων εργατών έγινε στα Γιάννενα. Τραυματίστηκαν αρκετοί εργάτες και έγιναν 12 συλλήψεις. Οι εργάτες ήταν απολυμένοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» που πουλήθηκε στην αλυσίδα «MARKET IN».
Η ιστορία έχει ως εξής: η αλυσίδα «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ», σε βόρεια Ελλάδα και Ήπειρο, χρεοκόπησε το 2012 και πουλήθηκε στην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ». Ούτε αυτή ορθοπόδησε και το 2016 πουλήθηκε στη «MARKET IN». Η τελευταία απορρόφησε ένα μόνο μέρος των εργαζομένων στην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ», ενώ αρνείται να πληρώσει στους εργάτες το σύνολο των δεδουλευμένων μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016. Την ίδια στιγμή, βέβαια, για να μπορέσει να λειτουργήσει την επιχείρηση, πλήρωσε ιδιοκτήτες εγκαταστάσεων στους οποίους χρώσταγε η «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ». Οι απολυμένοι εργάτες αγωνίζονται για την πρόσληψή τους και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
Απαιτούμε τη δικαίωση των αιτημάτων τους και την παύση κάθε δίωξης. Οι καπιταλιστές χρεοκοπούν τις επιχειρήσεις, αλλά οι ίδιοι ευημερούν. Οι εργάτες δεν θα πληρώσουν ούτε τα παιχνίδια τους ούτε τα αδιέξοδά τους.


Σ.Κ.