Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ

Σε «καραντίνα» και οι εμβολιασμένοι των 2 δόσεων – τα χουντικά μέτρα δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!


Από τις μεγάλες κινητοποιήσεις στη Γαλλία ενάντια στα κατασταλτικά
με΄ώρα με υγειονομικό πρόσχημα. Οι ευρωπαϊκοί λαοί ξεσηκώνονται
ενάντια στον νέο ολοκληρωτισμό. Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός
να μείνει πίσω!

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ολόκληρου του πληθυσμού με αλλεπάλληλες δόσεις είναι πλέον η μοναδική σταθερά της υγειονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις όχι μόνο δεν απέκτησαν την «ελευθερία» τους, αλλά, για να διατηρήσουν τα στοιχειώδη δικαιώματα που έχουν αφαιρεθεί από τους ανεμβολίαστους, θα πρέπει να προσέλθουν για τρίτη, τέταρτη και ποιος ξέρει για πόσες ακόμα δόσεις. Και αυτό παρόλο που πλέον έχει καταρρεύσει ο μύθος του «τείχους ανοσίας» και η κυρίαρχη παραλλαγή Όμικρον αφ’ ενός διαφεύγει από τα ούτως ή άλλως προβληματικά εμβόλιά τους, αφ’ ετέρου προκαλεί σαφώς ελαφρύτερη νόσηση.

Κανείς πια δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το βασικό καταστάλαγμα της «υγειονομικής διαχείρισης» δύο ετών είναι το διαρκές σκανάρισμα όλων σε κάθε μας βήμα (στον καφέ, στο εστιατόριο, στη δουλειά, στην τράπεζα, στα μαγαζιά, στις υπηρεσίες), η δημιουργία ενός τεράστιου μηχανισμού αστυνόμευσης (κρατικής και ιδιωτικής) και η ανατροπή θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως της ελεύθερης κυκλοφορίας, της εργασίας, της συνάθροισης, της συμμετοχής σε συλλογικές διαδικασίες κ.ο.κ.

Όπως όλα δείχνουν και όλο και περισσότερες επίσημες φωνές παραδέχονται διεθνώς, η παραλλαγή Όμικρον θα σημάνει κατά την άνοιξη τη λήξη της επιδημίας. Άλλωστε, αυτό συνάδει με τα όσα οι ίδιοι οι «κυβερνητικοί λοιμωξιολόγοι» είχαν στην αρχή της επιδημίας παραδεχτεί, ότι ο ιός μέσω συνεχών μεταλλάξεων και αύξησης της μεταδοτικότητάς του θα γίνεται όλο και πιο ακίνδυνος.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν, αν εμείς δεν τους σταματήσουμε! Ο φόβος, ο διαχωρισμός, ο κοινωνικός αυτοματισμός και η αστυνόμευση είναι η ιδανική συνθήκη, ιδιαίτερα για κυβερνήσεις όπως του Μητσοτάκη, για να συνεχίσουν να παραμένουν στη θέση τους με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες. Γι’ αυτό και είναι βέβαιο ότι, ακόμη κι όταν θα είναι πλέον προφανές ότι η επιδημία πέρασε, αυτοί θα συνεχίσουν να τρομοκρατούν και να παρατείνουν τις απαγορεύσεις, τους ελέγχους και τις υποχρεωτικότητες.

Θα πρέπει, λοιπόν, ακολουθώντας το παράδειγμα των ισχυρών κινημάτων που συνεχίζουν να δρουν στην Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Βέλγιο, Ελβετία κ.λπ.), να δυναμώσουμε κι εδώ την αντίστασή μας, απαιτώντας: Να αρθούν άμεσα οι αναστολές των εφτά χιλιάδων ανεμβολίαστων υγειονομικών, που μάλιστα κινδυνεύουν να μετατραπούν σε απολύσεις. Να μην επιβληθεί το πρόστιμο των εκατό ευρώ τον μήνα στους ανεμβολίαστους άνω των εξήντα, μέτρο κατάφωρα εξοντωτικό. Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν λόγω covid. Να σταματήσει κάθε σκανάρισμα. Να πάψει κάθε διάκριση με βάση το εμβόλιο.

Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να ενισχύσουμε τις ήδη υπάρχουσες κινήσεις που δρουν ενωτικά, μετωπικά και με παρουσία στον δρόμο (όπως το «Συντονιστικό των Υγειονομικών» και η «Κίνηση για την Ελευθερία»), αλλά και να δημιουργήσουμε και νέες πρωτοβουλίες σε επίπεδο γειτονιάς, επαγγέλματος, χώρου δουλειάς κ.λπ.

Άλλωστε, όπως έχουμε ξαναγράψει, ο κορωνοϊός ήταν μόνο η αφορμή. Από δω και πέρα, θα έχουμε πλέον να αντιμετωπίσουμε σε μόνιμη βάση έναν καπιταλισμό με όλο και πιο ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά, που θα προσπαθήσει να διαιωνίσει επ’ άπειρον τον ασφυκτικό και εξατομικευμένο έλεγχο του κάθε ανθρώπου μέσω των νέων τεχνολογιών, παίρνοντας πίσω θεμελιώδεις ελευθερίες διακοσίων ετών και εγκαθιδρύοντας ένα εφιαλτικό οργουελικό καθεστώς.

Εμπρός λοιπόν! Να τους σταματήσουμε!

 

Βασίλης Παπανικολάου