Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Γκαιμπελικές μέθοδοι

 Με θράσος και χωρίς την παραμικρή απόδειξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να συνδέσει τους δολοφόνους του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη με το «αντιεμβολιαστικό κίνημα»! Ακόμα χειρότερος ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλιόπουλος, συμφώνησε με αυτόν τον ισχυρισμό, με τη διαφορά ότι συνέδεσε τους «αντιεμβολιαστές» και με τη Νέα Δημοκρατία. 

Αντιεμβολιαστικό «κίνημα» επί της ουσίας δεν υπάρχει· αυτό που υπάρχει είναι η αυξανόμενη δυσαρέσκεια του κόσμου για την κατασταλτική (και καταστροφική) διαχείριση της επιδημίας – καθώς και ένα εν σπέρματι κίνημα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας ενάντια στον κίνδυνο του ολοκληρωτισμού.

Είναι αδιανόητο ένα υποτιθέμενο αριστερό κόμμα να συκοφαντεί με τέτοιο γκαιμπελικό τρόπο ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, προβοκάροντας έτσι κάθε αυθόρμητη –μη ελεγχόμενη κομματικά– λαϊκή αντίδραση, τωρινή ή μελλοντική. Αυτές οι μέθοδοι μόνο τις πιο σκοτεινές δυνάμεις μπορούν να ωφελήσουν, εκείνες που θέλουν τον ελληνικό λαό διχασμένο, φοβισμένο και ενοχοποιημένο.

 

Π.Δ.