Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Λευτεριά στους 11 Τούρκους αγωνιστές

Όχι στην εξόντωση των ανθρώπων που παλεύουν για δημοκρατία
και ελευθερία στην Τουρκία. Να απελευθερωθούν άμεσα οι 
11 Τούρκοι αγωνιστές
Στις 19 Μαρτίου 2020 11 διωκόμενοι αγωνιστές από την Τουρκία συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν στην Ελλάδα, με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Στη δίκη που έγινε 16 μήνες μετά οι συλληφθέντες αγωνιστές καταδικάστηκαν σε συνολικά 333 χρόνια κάθειρξης, παρότι δεν υπήρξαν στοιχεία που να στηρίζουν πραγματικά τις κατηγορίες. Οι ποινές αυτές που τους επιβλήθηκαν ουσιαστικά έχουν βάση πολιτική και ιδεολογική.

Αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει μια διεθνής εκστρατεία από την επιτροπή «Θέλουμε Δικαιοσύνη» για την απελευθέρωση των 11 επαναστατών από την Τουρκία. Η εκστρατεία, που ξεκίνησε στο Βερολίνο, στη Γερμανία, θα καταλήξει στην Ελλάδα, αφού περάσει από την Αγγλία, την Ιρλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Αυστρία και την Ιταλία. 

Οι φυλακισμένοι αυτοί Τούρκοι αγωνιστές καταδιώκονται εδώ και χρόνια από το βάρβαρο καθεστώς του Ερντογάν για τις επαναστατικές ιδέες τους και τη δράση τους για τα δικαιώματα του τουρκικού λαού. Από τη σφαγή του 2000 στις τουρκικές φυλακές εις βάρος των πολιτικών κρατουμένων, μέχρι σήμερα, δίνεται ένας ηρωικός αγώνας ενάντια στη βαρβαρότητα του τουρκικού καθεστώτος, τις πολιτικές διώξεις, τις αυθαίρετες προφυλακίσεις χωρίς δίκη, τα βασανιστήρια, τις βαριές καταδίκες για πολιτικά «αδικήματα», τις δολοφονίες.

Η σύλληψη των 11 Τούρκων αγωνιστών στην Ελλάδα ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του τουρκικού και του ελληνικού κράτους και συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην πολιτική «φιλίας» που ακολουθεί εδώ και χρόνια η ελληνική αστική τάξη απέναντι στον Ερντογάν για την προώθηση των συμφερόντων της στην τεράστια τουρκική αγορά, πολιτική η οποία έχει αποθρασύνει τον Ερντογάν και το καθεστώς του, εις βάρος όχι μόνο του τουρκικού λαού, αλλά και των γειτονικών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει αυτή την άθλια πολιτική της συνεργασίας με το καθεστώς Ερντογάν ενάντια στους Τούρκους αριστερούς αγωνιστές. 

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι Τούρκοι αγωνιστές και πολιτικοί κρατούμενοι στη χώρα μας και στην Τουρκία. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των 11 φυλακισμένων Τούρκων αγωνιστών.

 

Μ. Σάκος